Afbeelding
BENG

Inloopdag over Zonneweide Voordaan

11 maart 2022 om 19:18 Natuur en milieu

Kom kijken en geef uw reactie op het ontwerp en de plannen 

Na onderzoek en vele gesprekken en bijeenkomsten met inwoners en organisaties in Groenekan is nu het ontwerpplan klaar voor een zonneveld: Zonneweide Voordaan. Op zaterdag 12 maart kan iedereen dit ontwerp zien, een toelichting krijgen, vragen stellen en reageren. In de Groene Daan, op uw eigen tijd tussen 11.00 en 17.00 uur. Welkom!

Helaas, zonnevelden zijn nodig in onze gemeente. Zonnedaken zijn lang niet genoeg en het klimaat wacht niet op ons. Daarom startten BHM Solar en energiecoöperatie BENG! vorig jaar dit initiatief toen er langs de snelweg een mogelijkheid ontstond. Met steeds dit motto voor ogen: Zonneweide Voordaan ‘door, voor en van Groenekan’. Met zeggenschap, eigendom en voordeel voor bewoners van de in het eigen dorp opgewekte stroom. Zo wordt Groenekan in één klap energieneutraal, als eerste woonkern van gemeente De Bilt.

Wensen verwerkt

Het ontwerp van Zonneweide Voordaan is gebaseerd op alle wensen en zorgen die inwoners en organisaties in Groenekan lieten horen. Zo is de plek van het zonneveld verschoven, meer uit het zicht van aanwonenden en wordt een deel van het beschikbare weiland ontwikkeld als natuurgebied. Verder is uitgewerkt hoe het proces verloopt tot aan de vergunningsaanvraag. En hoe Zonneweide Voordaan mede eigendom kan worden van inwoners uit Groenekan, maar ook inwoners uit de andere dorpskernen.

Welkom op 12 maart

De organisatie spreekt u graag op zaterdag 12 maart in de Groene Daan, Groenekan, tussen 11.00 – 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Verder vindt u op onze projectwebsite www.zonneweidevoordaan.nl alle informatie die op dit moment beschikbaar is. U kunt ook daar uw vraag of reactie kwijt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie