Afbeelding

Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag

29 mei 2023 om 07:10 Natuur en milieu

REGIO Op zaterdag 10 juni organiseert Utrechts Landschap de Utrechtse Natuurdag, met het thema Vergeten Natuur, door de hele provincie Utrecht. In de gebieden van Utrechts Landschap vinden diverse rondleidingen en activiteiten plaats. Op fietsafstand te bereiken, gratis en leuk voor jong en oud. Op www.utrechtsenatuurdagen.nl is meer informatie te vinden.

Hoe zag de natuur er vroeger uit? En wat zijn de gevolgen van klimaatverandering op deze natuur? En hoe verbonden voelen we ons tegenwoordig nog met deze natuur? Allemaal vragen die langskomen tijdens diverse rondleidingen door boswachters en vrijwilligers van Utrechts Landschap. Van een rondleiding op de Plantage Willem III tot Park Vliegbasis Soesterberg.

Beleef
Hiernaast vinden er diverse activiteiten plaats zoals het Schaapscheerfeest op Landgoed Heidestein, voor mensen met een mobiele beperking is het mogelijk om een ritje te maken met de Bosboemel in Amerongen en in Beerschoten is een leuke kinderspeurtocht te beleven.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap beschermt al meer dan 95 jaar natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. We kopen natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. De natuurorganisatie beheert inmiddels ruim 5.800 hectare natuur, 25 buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. De meeste gebieden en monumenten zijn open voor publiek. Ons werk is mogelijk dankzij de steun van 36.000 donateurs (Beschermers), ruim 750 vrijwilligers en 81 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie