Afbeelding
Stichting Duco

Mooie theatervoorstelling ter afsluiting van gezamenlijke cursus “Praten met je Handen”.

19 november 2021 om 10:41 Onderwijs

Een jaar geleden hadden ze een fantastische opening gepland van de eerste samen naar school klas in deze regio. De (kinder)burgemeester zou een openingswoordje geven, samen met de volwassen wethouder Madeleine Bakker. We weten allemaal waarom dit heuglijke moment niet door kon gaan. Gelukkig kon corona niet alles tegenhouden.

Vorig jaar startte Stichting DUCO, een samenwerking tussen Martin Luther King School en De Kievit, met de ultieme vorm van inclusief onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of een (meervoudige) beperking. Wanneer kinderen mét en zonder handicap samen leren en spelen op dezelfde school, is dat het fundament voor een inclusieve samenleving. Op school begint bewustwording en contact. Door het wegnemen van drempels in het onderwijs, bevordert men contact met iedereen. Zo leren kinderen dat mensen met een beperking niet ‘raar’ zijn. Iedereen is anders, iedereen hoort erbij.

Vaak hebben deze kinderen moeite met communiceren, dit doen ze vooral met hun handen. In de maand Oktober, de maand van de ondersteunende communicatie hebben de kinderen en leerkrachten van de Martin Luther King School en De Kievit gezamenlijk een project met Lotte en Max gedaan. Lotte en Max leren kinderen de basisgebaren, maar gebarentaal spreek je natuurlijk niet in je eentje. Daarom hebben alle leerlingen en leerkrachten van de onderbouw les gehad in gebarentaal. Dit werd afgesloten met een mooie theatervoorstelling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie