Pluim voor toegankelijkheid Zwembad Brandenburg

8 oktober 2021 om 14:41 Overig

BILTHOVEN In de Week van de Toegankelijkheid ontvangt Zwembad Brandenburg een zogeheten Pluim voor toegankelijkheid. Uit een deskundig rapport is gebleken dat het zwembad inclusief is voor mensen met een beperking. 

Voor de beoordeling was de werkgroep De Bilt voor Iedereen verantwoordelijk, dat zich inzet voor een toegankelijke gemeente voor iedereen. In verband met de coronabeperkingen kon pas recent het onderzoek worden verricht. Hieruit bleek dat bij de bouw en inrichting van het zwembad rekening is gehouden met mensen met een beperking. De werkgroep heeft in het rapport nog enkele aanpassingen voor de toekomst meegegeven en heeft het volste vertrouwen erin dat deze gerealiseerd zullen worden. Daarom verdient het zwembad de pluim.

Eerder deze week werd in het kader van de huidige Week van de Toegankelijkheid sjablonen op stoepen geplaatst. Het initiatief van Maarten Linssen, gebiedsmakelaar in Bilthoven, vraagt voorbijgangers aandacht voor het voldoende vrijhouden van stoepen, zodat mensen met een rollator, rolstoel of kinderwagen goed kunnen passeren. Wethouder Brommersma had de eer om het eerste sjabloon te leggen op de hoek van de Julianalaan en Koperwieklaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie