Onderzoek naar tevredenheid inwoners De Bilt

19 oktober 2021 om 12:43 Overig

De Algemene Inwoners enquête geeft inzicht in hoe bewoners aankijken tegen het leven in onze gemeente. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om een blijvend leefbare en veilige woonomgeving te realiseren, samen met bewoners en organisaties.

DE BILT Elke twee jaar laat de gemeente onafhankelijk onderzoek doen onder inwoners naar de waardering van de voorzieningen, leefbaarheid en sociale kwaliteit in hun buurt. Ook de tevredenheid over de gemeentelijke dienstverlening komt in het onderzoek aan bod. Deze maand worden de uitnodigingen voor deelname aan De Algemene Inwoners enquête 2021 per post verspreid.

Goed beeld

Alleen met een hoge deelname ontstaat een goed beeld van de mening van inwoners. Uw deelname is dus belangrijk. Deelnemers worden geselecteerd met een anonieme steekproef. 2600 bewoners uit verschillende kernen, ontvangen van het college van burgemeester en wethouders een uitnodiging per post om de vragenlijst op internet in te vullen. Wie liever een papieren vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Ook kunt u uw antwoorden telefonisch doorgeven. Bij een lage respons zullen de onderzoekers inwoners ook telefonisch benaderen.

De Algemene Inwoners enquête maakt onderdeel uit van waarstaatjegemeente.nl, een gezamenlijk initiatief van gemeenten in Nederland. Doel is om de sociale veiligheid en leefbaarheid eenduidig te meten en met de resultaten beter beleid te kunnen maken. Onderzoeksbureau DIMENSUS voert het onderzoek uit. Naar verwachting zijn de resultaten eind 2021 beschikbaar op www.waarstaatjegemeente.nl en www.debilt.nl.

Onderzoek 2019

Uit het vorige onderzoek bleek dat inwoners over het algemeen tevreden zijn over wonen en het woonklimaat. Wel maakte het onderzoek duidelijk dat inwoners inwoners kritisch zijn over het gemeentebestuur maar ook dat het vertrouwen in burgemeester en wethouders flink was gedaald.

Ook voelden inwoners zich door de gemeenteraad minder goed vertegenwoordigd door de gemeenteraad. Daarentegen werd de dienstverlening van de gemeente weer heel goed gewaardeerd.

Een andere uitkomst was dat de meeste inwoners positief zijn over de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. Ook het woonplezier, de woonomgeving, de leefbaarheid en de veiligheid scoorde in 2019 goed. De rapportcijfers waren volgens de onderzoeker op die vlakken ook hoger dan in 2017.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie