Het operatieteam in actie (foto: Alexander Monro ziekenhuis)
Het operatieteam in actie (foto: Alexander Monro ziekenhuis) Alexander Monro ziekenhuis

Wereldwijd bekend plastisch chirurg opereert in Bilthoven

6 juni 2022 om 14:35 Overig

Bilthoven Plastisch chirurgen in het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), het gespecialiseerde ziekenhuis in borst(kanker)zorg in Nederland, opereren in aanwezigheid van Dr. Khouri. Dr. Khouri is de wereldwijde expert op het gebied van de borstreconstructie met lipofilling.

Patiënten die deelnemen aan de nationale ‘Breast-II’, het vervolg van de eerdere ‘Breast Trial’ komen hiervoor in aanmerking. Dit nationale, wetenschappelijk onderzoek biedt deelnemende patiënten een compleet nieuwe ontwikkeling waarbij een volledige borstreconstructie plaatsvindt met lichaamseigen weefsel met de ‘lipofillingtechniek’. Dit is een techniek waarbij lichaamseigen vetcellen elders worden weggehaald en gebruikt voor de reconstructie. Patiënten uit heel Nederland die deelnemen aan de studie hebben een borstverwijdering door borstkanker ondergaan.

De eerste resultaten van de nationale ‘Breast Trial’, gecoördineerd vanuit het Maastricht UMC en waaraan het AMZ ook deelnam, zijn positief. Daarbij is er een toenemende vraag naar reconstructie met eigen weefsel. Deze nieuwe ontwikkeling biedt voor veel vrouwen, na een eerdere borstverwijdering door borstkanker, een uitgelezen oplossing.

Patrick Ferdinandus, plastisch chirurg in het Alexander Monro Ziekenhuis vertelt: ‘Dit is een vooruitstrevend onderzoek waarbij we een nieuwe techniek inzetten waarnaar veel vraag is. Alle patiënten met een borstverwijdering door borstkanker konden met een verwijzing terecht voor deelname. Inmiddels heeft de studie voldoende deelnemers geïncludeerd en zijn we bezig met de operaties. Het is een eer dat we expert Dr. Khouri aan de operatietafel mogen ontvangen vandaag in het Alexander Monro Ziekenhuis.’ 

Marjolein de Jong, bestuurder AMZ: ‘Veel borstkankerpatiënten geven aan dat een borstreconstructie bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven. Het ziekenhuis draagt graag bij aan deze unieke, nieuwe ontwikkeling.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie