Margôt Ros en Jeroen Kleijne op tournee.
Margôt Ros en Jeroen Kleijne op tournee. Kees-Jan Smit

Schrijversduo in Bilthoven

Overig

‘We touren het hele land door’

BILTHOVEN Actrice Margôt Ros (Toren C) en journalist Jeroen Kleijne hebben in mei bij Nijgh & Van Ditmar hun eerste roman uitgebracht: Zeg maar Agaath. Voor de promotie touren ze het hele land door. Op vrijdag 8 juli maken ze een uitgebreide tussenstop in Bilthoven.

Door Brigitte Buissink

“Als je met zijn tweeën een boek hebt geschreven, hoe leuk is het dan niet om vervolgens samen op pad te gaan voor de promotie?”, zegt Margôt Ros. “We wisten van het begin af dat we echt iets bijzonders van deze tour wilden maken. Dat verdient het boek ook. Vandaar onze vrolijke outfits én de reuzenversie van het boek die we overal mee naartoe nemen.” Jeroen Kleijne: “In het boek rijden de twee hoofdpersonen door heel Nederland voor een spannende zoektocht. Met deze tour voelt het een beetje alsof we in hun voetsporen treden. We zijn echt overal geweest, van Texel tot Maastricht. En nu dus in Bilthoven.”

VRIENDSCHAP De roman Zeg maar Agaath beschrijft de bijzonder vriendschap tussen de 78-jarige Agaath en de 18-jarige Karim. Na het overlijden van haar man besluit Agaath haar villa te ontruimen, onder toeziend oog van kaketoe De Generaal. Dankzij een advertentie in de supermarkt krijgt ze hulp van vakkenvuller Karim, die nog geen idee heeft wat hij wil met zijn leven. Samen slaan ze nieuwe wegen in. Hij laat haar kennismaken met hiphop, zij leert hem Arabisch. Dan stuit Karim op een stapel oude liefdesbrieven. Wie is de mysterieuze man die Agaath zo aanbad? En kan Karim haar helpen op zoek te gaan naar haar grote liefde? Agaath en Karim laten zien dat je in het leven altijd opnieuw kunt beginnen.

Drie prominenten hebben Zeg maar Agaath van tevoren gelezen en leverden een mooi citaat voor het omslag. Actrice Ilse Warringa noemt het boek “een verhaal dat onder je huid gaat zitten.” Cabaretier Erik van Muiswinkel vond het “heerlijk om erbij te mogen zijn”. En André van Duin noemt Zeg maar Agaath “een boek waar je blij van wordt”. “Dankzij deze onwaarschijnlijke vriendschap ontdek je dat het geluk in je leven soms uit onverwachte hoek komt.”

EEN STUK BETER Margôt Ros en Jeroen Kleijne schreven eerder samen het boek Hersenschorsing (Nijgh & Van Ditmar, 2020), over de ingrijpende gevolgen van Ros’ hersenschudding. Margôt Ros: “Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met me, en had ik zin om samen met Jeroen een echte feelgoodroman te schrijven.” Jeroen Kleijne: “We zijn ervan overtuigd dat veel mensen in deze tijd behoefte hebben aan verhalen die een glimlach op je gezicht toveren.” Zeg maar Agaath (Nijgh & van Ditmar) is sinds mei verkrijgbaar bij de boekhandel.

BILTHOVENSE BOEKHANDEL Op vrijdag 8 juli (10.30 uur) brengen Margôt Ros en Jeroen Kleijne een bezoek aan de Bilthovense Boekhandel, onder het motto ‘Koffie met Agaath’. Ze vertellen iets over de inhoud en de totstandkoming van het boek en desgewenst signeren zij ook. U kunt zich opgeven via 030 - 228 10 14 of info@bilthovenseboekhandel.nl

advertentie
advertentie