Afbeelding
Aangeleverd

Mandschommel actie

Overig

Column

Wij wonen in Maartensdijk aan een mooi plantsoen, het Prins Willem-Alexanderplantsoen. Ik heb toen ik klein was eindeloos veel uren hier ook buiten gespeeld. Voetballen, knikkeren, tikkertje. Heel veel jaren later zie ik nog elke dag hoe fantastisch kinderen het vinden om op het Plantsoen te spelen.

Dat “zomaar” buiten spelen niet voor elk kind is weggelegd zag ik bij Stichting Duco. Ik heb u daar in mijn vorige column uitgebreid over verteld. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen niet “zomaar” tikkertje doen of met hun vrienden voetballen.

Moeten deze kinderen dan maar de hele dag binnen zitten? Nee! Natuurlijk niet.. ook gehandicapte kinderen spelen graag buiten. Om dat mogelijk te maken zijn er echter vaak wel speciale voorzieningen nodig. Gehandicapte kinderen kunnen bijvoorbeeld vaak niet op een schommel bestaande uit alleen een plankje schommelen. Een mandschommel bied dan uitkomst. Deze kinderen kunnen daar veilig in zitten/liggen en dan schommelen of geschommeld worden. En het mooie van zo’n mandschommel is dat niet alleen gehandicapte kinderen er veel lol aan beleven, ook niet gehandicapte kinderen kunnen er vele uren mee spelen. En wat het mooie is, is dat samen spelen ook meer dan goed kan. Het zou dan ook geweldig zijn als er zo’n schommel (kosten ongeveer Euro 6000) op het schoolplein van de Kievit school kan komen.

Van diverse kanten heb ik de vraag gekregen van “waarom is zo’n schommel zo duur, dat kan toch veel goedkoper?” Helaas. De mandschommel zelf, maar ook de plaatsing en ondergrond moeten aan allerlei voorwaarden en certificering voldoen. Een “huis/tuin/keukenschommel” van de klusmarkt volstaat dus niet. Dat maakt dat de kosten best wel fors zijn, maar het is het meer dan waard.

Voor een startende stichting als Stichting Duco (www.stichtingduco.nl voor meer informatie) is die Euro 6000 niet haalbaar om bij elkaar te krijgen. Toch vind ik het echt belangrijk en goed als er zo’n speeltoestel er komt. Daarom zet ik me in om het benodigde geld via een crowdfunding actie bij elkaar te krijgen. Tot nu toe heeft deze actie al bijna Euro 200 opgeleverd! Helpt u samen met alle lezers van de Biltsche Courant via een donatie op de website in onderstaande QR code of rechtstreeks via www.doneeractie.nl/een-schommel-voor-stichting-duco-samen-naar-school/-65549 mee om het resterende bedrag bij elkaar te brengen?

Door Edwin Plug

Afbeelding
advertentie
advertentie