Een eerdere groep uitwisselingsstudenten.
Een eerdere groep uitwisselingsstudenten. Travel Active

Studenten zoeken een thuis

Overig

DE BILT Eind augustus komen een aantal buitenlandse studenten naar De Bilt om hier een tijd onderwijs te volgen. Zij zijn nog op zoek naar een gastgezin. Biedt u hen een warm huis? 

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode van drie tot tien maanden ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur, taal en tradities. De scholieren wonen bij Nederlandse gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. In het voortgezet onderwijs in De Bilt, waar internationalisering een steeds belangrijker thema wordt, zijn de studenten welkom.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt. Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franse uitwisselingsstudent of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u?

Wie zijn de internationale scholieren Er komen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland, uit maar liefst twintig landen. Bijvoorbeeld de muzikale Yun-Yun uit Taiwan, zij speelt een typisch Chinees strijkinstrument en is graag omringd met haar familie. De Italiaanse Alessia zal ook een tijdje in Nederland verblijven. Zij houdt van de Italiaanse keuken en eet iedere week pizza met haar familie, in Nederland wil ze deze traditie graag voortzetten. Maar ook de sociale Hermine uit Letland en Kiddee uit Thailand kunnen niet wachten hun avontuur in Nederland te starten. Gaat u met één van hen ons land verkennen of bent u nieuwsgierig geworden naar de andere buitenlandse studenten? Kijk eens op de website van Travelactive. 

Gastgezinnen Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gastgezin en de student worden begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.

Neem voor meer informatie contact op via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie