Houdt u van dieren, maar kunt u zelf geen huisdier hebben, word dan dierenbuddy.
Houdt u van dieren, maar kunt u zelf geen huisdier hebben, word dan dierenbuddy. Robin Utrecht

Dierenbuddy’s gezocht

Overig

DE BILT De dierenbescherming zoekt nieuwe dierenbuddy’s in gemeente De Bilt. Hoe erg is het om om gezondheidsredenen niet meer voor je eigen huisdier te kunnen zorgen en deze misschien wel af te moeten staan? Voor veel mensen helaas werkelijkheid. Tegelijk zijn er ook veel mensen die heel graag een huisdier zouden willen hebben, maar door krappe behuizing of drukke werkzaamheden hiertoe geen kans zien. Dierenbuddy brengt deze mensen bij elkaar.  

Dierenbuddy staat in De Bilt klaar om mensen van alle leeftijden, die zelf niet meer in staat zijn om volledig voor hun dieren te zorgen, te helpen waardoor afscheid van elkaar nemen helemaal niet nodig is. Zo voorkomen ze eenzaamheid én dierenleed. Om nog meer huisdiereigenaren te helpen, zoekt de Dierenbescherming nieuwe Dierenbuddy’s in de gemeente De Bilt.


Dierenbuddy is een activiteit van de Dierenbescherming. Hierbij worden huisdiereigenaren die hulp nodig hebben bij de verzorging van Bob de hond, Lola de kat, Wim het konijn of Tweety de kanarie gekoppeld aan vrijwilligers van de Dierenbescherming. De basisverzorging van het dier wordt gedaan door de eigenaar. Dierenbuddy’s bieden praktische, aanvullende hulp en ondersteunen hierdoor bij de zorg voor de dieren. Als Dierenbuddy neem je bijvoorbeeld Bob mee voor een fijne wandeling door het bos, boen je de kattenbak van Lola goed schoon, kam je de vacht van Wim en geef je begeleiding als Tweety naar de dierenarts moet voor het knippen van zijn nagels. Hiermee is Dierenbuddy een geweldige vrijwilligersbaan voor mensen die geen eigen huisdier hebben wegens bijvoorbeeld een druk bezette baan, allergie van huisgenoten of voor mensen die simpelweg geen eigen huisdier willen houden.

Ben jij de nieuwe collega? Voor het uitvoeren van deze functie is het belangrijk dat je graag ouderen en kwetsbare mensen en hun huisdieren helpt en inlevingsvermogen hebt voor hun situatie. Vrijwilligerswerk doen voor Dierenbuddy is dankbaar en ontroerend maar kan ook emotioneel en beladen zijn. Wil jij mens en dier oprecht helpen en helpen te voorkomen dat zij misschien wel afscheid van elkaar moeten nemen? Neem dan contact met op! Meer weten of je aanmelden als Dierenbuddy?

Op www.dierenbescherming.nl/dierenbuddy lees je meer over Dierenbuddy. Via deze site kun je ook direct solliciteren.

advertentie
advertentie