Paul Fontaine komt thuis en wordt met bloemen opgewacht door wethouder Anne Marie 't Hart
Paul Fontaine komt thuis en wordt met bloemen opgewacht door wethouder Anne Marie 't Hart Privécollectie

‘Noordkaap is echt magisch’

4 augustus 2022 om 12:07 Overig

Boer Fontaine is terug van zijn inzamelingsreis

De Bilt  Boer Paul Fontaine kan zijn geluk niet op. Zijn doel om op zijn trekker en in gezelschap van zijn trouwe viervoeter Geisha de Noordkaap te bereiken heeft hij gehaald. “Dat is echt zo’n magische plek. Met zijn tocht van een slordige 7000 kilometer zamelde hij geld in voor onderzoek naar kanker. Inmiddels staat de teller ergens tussen de tussen de tien- en vijftienduizend euro maar dat gaat de komende weken nog wel stijgen. “In de loop van de tijd werd ik ook makkelijker om tegen mensen te zeggen die een foto van mij wilde maken dat ze eerst moeten doneren”, aldus Fontaine bij wie het nu alweer begint te kriebelen. “Ik ga zeker weer een grote reis maken.”

Door Hans Ouwerkerk

Op zijn vijftigste verjaardag draaide hij zijn trekker na een tocht van zes weken zijn eigen erf weer op. “De ontvangst was super. Het hele erf stond vol met familie, vrienden en mensen die mij via Facebook en website hebben gevolgd. Het was heel erg overweldigend.” Wat hem vooral verraste was de bos bloemen die hij van wethouder Anne Marie ‘t Hart kreeg. “Ik zie het toch als een erkenning voor wat ik heb gedaan.” Om daar in één adem aan toe te voegen dat hij het niet voor zichzelf heeft gedaan. “Ik deed en doe het om zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek op te halen. Daar hebben we namelijk allemaal wat aan.”

Het is inmiddels the day after. En Paul is deze dag na zijn terugkomst vooral bezig met wennen. “Je bent toch zes weken alleen maar met rijden en slapen bezig geweest. Het kost denk ik wel even tijd om weer in de normale modus te komen.” Terugkijkend op zijn tocht springt het bereiken van de Noordkaap er voor hem als hoogtepunt uit. “Ik was maar met één ding bezig en dat was het bereiken ervan. Je wilt dat zo graag maar je weet ook niet of het gaat lukken. Soms kan je er zelfs met de auto moeilijk komen, laat staan met een trekker.” Dat het dan toch lukt gaf hem wel een euforisch gevoel. “Het is echt zo’n magische plek. Bijna onwerkelijk.”

Na het bereiken van het doel verlegde de focus zich op de terugtocht. “Na drie weken jakkeren wilde ik de terugtocht wat ontspannen.” Dat ging goed totdat hij het idee kreeg om op zijn vijftigste verjaardag terug te keren. “Toen moest ik daar mij.planning op afstemmen. Maar ook dan is het fijn dat dat lukt en er zo veel belangstelling is.”

Overigens heeft hij gedurende zijn tocht over belangstelling niet te klagen gehad. “Ik heb in vier Noorse kranten gestaan en heel veel mensen ontmoet. Vooral dat ik het voor het goede doel deed sprak heel erg aan.” Nu krap 24 uur na terugkomst maakt hij al voorzichtig plannen voor een nieuwe tocht. “Maar dan zorg ik wel voor wat meer comfort. Ik kon alleen op mijn stoel in de trekker of in bed liggen.”

Doneren De actie van Paul financieel ondersteunen kan nog steeds. U kunt geld storten op IBAN: NL46RABO019 762 0043
tnv P.J.F. Fontaine, ovv: La Vie est Belle. Of kijk op www.zetjewekkervoordetrekker.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie