Afbeelding

Het eerste Biltse Zonnedak is bijna feit

19 september 2022 om 09:30 Overig

Het eerste projectdak van BENG! Biltse Zonnedaken is bijna feit. Op het dak van VvE Poortgebouw II aan de Anna maria van Schuurmanlaan in Bilthoven, worden komende weken 134 zonnepanelen geplaatst. ‘Het ging ongelofelijk snel.’ Vertelt Corien van de Haak, projectleider voor BENG Biltse Zonnedaken!

De ALV heeft gekozen voor één groot systeem, met SCE-subsidie. Toen duidelijk was welke installateur het beste bod had, was de opdracht snel gegeven. Op dit moment worden de zonnepanelen geplaatst. Als alles klaar is zullen de panelen 43.400 kWh per jaar gaan produceren.

Één dak, één meter en wel sámen profijt! Minne Sijtsema nam het initiatief. ‘In de herfst van mijn leven wil ik een tweede carrière in de energietransitie, maar ik miste ervaring. Dit dak is in zekere zin mijn ‘stage project’. Hij ging met bewoners van de flat in gesprek, werd daarin goed inhoudelijk bijgestaan door Corien van de Haak en dit bleek een goede combinatie. Mensen konden vooraf aan de vergaderingen al hun vragen al stellen. Deze vragen werden persoonlijk toegelicht. Zo ontstond het gevoel van een gezamenlijk project. Sijtsema: We hebben niet alleen energie op de flat, maar ook in de flat gebracht. Dit project was onderwerp van gesprek. En zo kwam de BBQ én een groen dak op de bergingen. Zo’n groot project samen doen brengt mensen bij elkaar.

Sluit je aan

Kunnen er geen zonnepanelen (meer) op jouw dak? Dan leg je ze op een Bilts Zonnedak. Wil je je opbrengst delen? Kies dan voor ‘maatschappelijke zonnepanelen’ en deel je opbrengst met mensen die het juist heel hard nodig hebben. Dit alles is echter niet mogelijk zonder daken!! Sluit je aan bij de groeiende groep dakeigenaren die hun dak beschikbaar stellen aan het project van BENG! Biltse Zonnedaken. BENG! legt zonnepanelen op al onze grote daken en begeleidt projecten kosteloos en onafhankelijk.

Meer weten over de mogelijkheden op Biltse Zonnedaken? Kom naar de bijeenkomst van BENG! op maandag 10 oktober van 17.00 tot 19.00 uur. Meer informatie over de bijeenkomst staat op de agenda’s van www.bengdebilt.nl én www.duurzaamdebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie