Afbeelding

Lions Club De Bilt Bilthoven haalt €22000 op voor voedselbank

19 september 2022 om 09:32 Overig

Op 11 september organiseerde Lionsclub De Bilt-Bilthoven een fietstocht ten behoeve van de Voedselbank in de gemeente De Bilt. Deze tocht, die dit jaar voor de derde keer gereden werd, had dit jaar specifiek tot doel om een nieuwe koelbus voor de Voedselbank te helpen financieren. De koelbus van de Voedselbank is hard aan vernieuwing toe. Bovendien is deze bus hard nodig, want helaas moeten steeds meer inwoners van de gemeente De Bilt een beroep doen op de Voedselbank.

Maar liefst 60 deelnemers verzamelden zich op 11 september bij S.C.H.C., en konden kiezen tussen twee mooie routes: 53 of 105 kilometer door de bossen over de Utrechtse Heuvelrug. Het was een zonnige zondagmiddag en iedereen heeft genoten van de tochten door een prachtige omgeving.

Bij terugkomst op S.C.H.C. werd ten behoeve van de Voedselbank bovendien nog een veiling georganiseerd, alwaar diverse ‘experiences’ werden geveild: van gebitsbehandelingen voor huisdieren tot rondvluchten over de Zeeuwse eilanden. Ook dit werd een groot success, en het eindbedrag werd daardoor flink verhoogd.

Reggy van der Wielen, president van Lionsclub de Bilt-Bilthoven: “Met deze prachtige en succesvolle fietstocht wilden we zoveel mogelijk geld ophalen om de Voedselbank te helpen een nieuwe bus aan te schaffen. Dat is gelukt! Wij zijn zeer content met het resultaat en zijn trots op alle deelnemers en donateurs”.

Trudie Siegerink, names het bestuur van de Voedselbank De Bilt: “Wij zijn bijzonder blij met de prachtige donatie van de Lions voor de koelbus voor Voedselbank de Bilt. Met de huidige energiecrisis hebben we grote zorg dat het aantal drastisch verder zal stijgen. Wij waarderen het zeer dat mensen en organisaties zich inspannen om de nood van cliënten van de voedselbank te verlichten. Dank aan de leden van de Lionsclub! 

Al met al een zeer geslaagd evenement, dat uiteindelijk een prachtige bedrag van maar liefst 22.000 EURO heeft opgeleverd.

De Lions Club De Bilt-Bilthoven organiseert door het jaar heen diverse acties en activiteiten om geld op te halen waarmee ze, hoofzakelijk, lokale maatschappelijke initiatieven een steuntje in de rug kan geven. Voor vragen omtrent deze activiteiten en mogelijkheiden hieromtrent kan iedereen terecht op de website https://www.lionsclubdebiltbilthoven.nl/

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie