Wethouder Pim van de Veerdonk knipt samen met een deelnemer het lint door om het koetshuis officieel te openen
Wethouder Pim van de Veerdonk knipt samen met een deelnemer het lint door om het koetshuis officieel te openen hutspot.nl

Een vrolijke beestenboel

20 september 2022 om 15:51 Overig

Koetshuis nieuwe locatie zorgboerderij

DE BILT Het oude koetshuis op De holle Bilt 15, is nieuw leven in geblazen. Er klinken opgewonden stemmen, er wordt gelachen, druk en heen weer gelopen en overal zie je blije gezichten. Op het gras onder de bomen staat een houten picknicktafel en in de wei hinnikt vrolijk een van de twee pony’s, terwijl oprichter/zorgmanager Suzanne Baan de plek aanwijst waar het gloednieuwe kippen- en konijnenhok staat. Er bestaat voor de deelnemers van Zorgboerderij Griftenstein en Zorg geen fijnere plek dan het koetshuis.

Suzanne legt de laatste hand aan de voorbereidingen, want zo meteen komen de deelnemers, hun ouders en andere geïnteresseerden de officiële opening bijwonen en knipt wethouder Pim van de Veerdonk van Jeugdzorg het lint door. Het is de dag waar zij samen met haar team en deelnemers lange tijd naar uitgekeken heeft. Het heeft enkele slapeloze nachten gekost en heel veel geduld, maar het eindresultaat overtreft alle verwachtingen.

Suzanne: ”Ik ben ongelooflijk trots op deze locatie en daarmee de uitbreiding met de activiteiten Land & Dier. De verhuizing is uit nood geboren, omdat wij met de kinderen die deelnemen aan de kinderzorgmodules niet langer meer op de eerste locatie terecht konden. In eerste instantie leverde dat veel stress op, maar deze onverwachte wending in het leven heeft ons iets heel moois opgeleverd.“

De kracht van zorgboerderij Griftenstein en Zorg is dat deelnemers niet alleen ‘bezig’ gehouden worden, maar ook echt nuttig werk doen. Zo kunnen zij met een tevreden gevoel kijken naar de door hen verrichte werkzaamheden waardoor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde enorm groeien. Bij de zorgboerderij kan je als volwassene terecht voor actieve dagbesteding en als kind voor naschoolse begeleiding, vrijetijdsbesteding en vakantie opvang.

Suzanne: “Zie je de schuilstal van de pony’s daar?” Suzanne wijst richting de wei waar een prachtig houten gebouw staat. “Dat hebben de volwassen deelnemers van de tak Stal gemaakt dat zich nog op onze oude locatie bevindt.”

Wie het koetshuis betreedt, voelt zich onmiddellijk thuis; deelnemer of bezoeker. De kracht van de locatie schuilt hem in de kleinschaligheid en gezellige, warme uitstraling waardoor er ruimte is voor veel persoonlijke aandacht. Suzanne: “We hebben zulke mooie reacties gekregen van de deelnemers, die zijn echt hartverwarmend. Er was zelfs een deelnemer die hier wel wilde komen wonen. “

Tijdens de opening sprak Suzanne speciaal haar dank uit aan Stichtse Lustwarande, Stichting Mens en zijn Natuur, Stichting van Ewijck van Oostbroek en De Bilt Fonds en Ronde tafel Bilthoven voor hun financiële steun waarmee de speel- en dierenweide is gerealiseerd.

Dankzij het toevoegen van het koetshuis als nieuwe locatie kunnen nog meer deelnemers genieten van de uniek dagbesteding op het gebied van Land & Dier. Daarnaast is dankzij de samenwerking met Van der Valk de horecatak met een dag uitgebreid waardoor er nog meer heerlijke appeltaarten en blondies gebakken kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie