Afbeelding

Zorgprofessionals welkom voor kennisuitwisseling rondom thema Mantelzorg

19 september 2022 om 17:00 Overig

Professionals van zorg- en welzijnsorganisaties in gemeente De Bilt zijn dinsdagmiddag 18 oktober welkom voor een KennisTea bij Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Tijdens dit inspirerende ontmoetingsmoment staat kennisoverdracht rondom de ondersteuning van mantelzorgers centraal. Zorgprofessionals kunnen met elkaar in gesprek en krijgen aangereikt waar de mantelzorger mee geholpen kan zijn en naar wie zij de mantelzorger kunnen verwijzen.

Op verzoek

Steunpunt Mantelzorg De Bilt organiseert de KennisTea op verzoek van de zorgprofessionals die in juni deelnamen aan het Grote Mantelzorg Gesprek. Ook wethouder Hagedoorn was daar aanwezig. Tijdens dat gesprek gaven velen aan dat er behoefte is om elkaar meer en beter te vinden om zo de mantelzorger beter van dienst te zijn. Daarom worden nu alle professionals in zorg en welzijn uitgenodigd om deel te nemen.

Wat brengt het?

Bij nagenoeg elke client, patient of klant die een zorgprofessioanl ontmoet, is er een mantelzorger betreokken. Hoewel de professional er in de eerste plaats is voor de zorgvragen, heeft de mantelzorger vaak ook zorg en aandacht nodig. 

Daarom brengen de consuleten van Steunpunt Mantelzorg tijdens de kennistea scherp in beeld waar de mantelzorger mee geholpen kan zijn. Ook vertellen ze naar wie de zorgprofessional kan verwijzen.

De kennistea vindt plaats op dinsdag 18 oktober van 15.30 tot circa 17.00 uur aan de Henrica van Erpweg 2 in De Bilt. Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.mensdebilt.nl/nieuws.. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie