Afbeelding
MLBfoto

Kinderboekenweek

5 oktober 2022 om 08:26 Overig

Column

Als ik hoor dat het kinderboekenweek is, maakt mijn hart altijd een sprongetje en ben ik weer even jong. Ik ben namelijk jarig in de kinderboekenweek en een verjaardag is toch wel één van de belangrijkste dingen in een kinderleven. Twee dingen speelden er rond mijn verjaardag: de kinderpostzegels en kinderboekenweek. De kinderpostzegels zijn dit jaar op mysterieuze wijze mijn deur voorbij gegaan, maar de kinderboekenweek, daar kun je niet omheen. Dus als ik het woord kinderboekenweek hoor dan voel ik weer even de opwinding van toen, van het bijna jarig zijn en het aftellen van de nachten. 

Als kind betekende dat, dat ik altijd een boek cadeau kreeg op mijn verjaardag, dat onlangs de gouden of de zilveren griffel had gekregen. Zo kwam bijvoorbeeld de hele Madelief-reeks van Guus Kuijer in mijn bezit. Dat veel mensen van mijn leeftijd warme herinneringen aan de schrijfsels van Guus Kuijer, die onlangs de gezegende leeftijd van 80 bereikte, koesteren, blijkt wel uit zijn populariteit op Twitter. Dikwijls getuigt hij hier van de liefde voor zijn vrouw of vertelt hij dat je oudere mensen altijd moet retweeten, wat dan ook prompt vele malen gebeurt. Net als toen word je nog steeds blij van hem. 

Ook nu nog verschijnen er jaarlijks vele geweldige kinderboeken. Ik zou er eerlijk gezegd niet eentje aan kunnen raden momenteel, want mijn kindertijd en ook die van mijn eigen kinderen ligt al even achter ons. Gelukkig zijn er in de gemeente De Bilt vele leuke activiteiten, zodat u en uw kind precies weten wat er op kinderboekengebied te beleven is. Zo zijn er Gi-Ga leuke activiteiten met onder ander een voorleestheater op 14 oktober in de Bilthovense boekhandel. Want dit jaar is het thema Gi-Ga groen. Veel boeken dus over dieren en natuur. Bent u ook zo benieuwd wie dit jaar de Gouden Griffel wint? 

Bij de bibliotheek zijn er bijvoorbeeld een Gi-Ga leuke speurtocht, knutselmiddagen en in buurgemeente Zeist kun je echte schrijvers ontmoeten. Ik heb even gekeken, maar helaas, mijn jeugdheld is daar niet bij! Toch wens ik u en uw kinderen of kleinkinderen heel veel plezier deze kinderboekenweek. 

Annemarie de Vries is redacteur van de Biltsche Courant

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie