Afbeelding

Gratis excursie met BENG! naar windpark Avri

24 oktober 2022 om 10:21 Overig

Ga je mee? Bekijk de windmolens en zonnevelden van dichtbij! 

BENG! organiseert een korte excursie voor iedereen uit gemeente De Bilt die kennis wil opdoen en zijn/haar mening wil vormen over windmolens en zonnevelden. Ze maken ons minder afhankelijk van gas. Maar kan en past het ook in onze gemeente? Wat zijn de voors en tegens en hoe zijn de ervaringen? Op 2 november horen we die ervaringen rechtstreeks uit de praktijk.

De excursie is kosteloos. We vertrekken met twee bussen om 15.30 uur vanaf Bilthoven NS naar Windpark Avri in Geldermalsen. De terugkomst is gepland rond 18.00 uur. De locatie heeft zowel windturbines als zonnevelden. Energiecoöperatie Betuwewind ontvangt ons daar en deelt al hun ervaringen.

Wat gaat u zien

Windpark Avri is door Betuwewind gebouwd op het terrein van een vroegere vuilstort. Er is techniek uit de offshore-industrie gebruikt die nog nergens in de wereld werd toegepast. De wind- en zonenergie levert in totaal stroom aan zo’n 62.500 huishoudens en netto-inkomsten uit dit zonnepark worden lokaal geïnvesteerd. Er zijn korte presentaties en rondleidingen. Al uw vragen over kosten, opbrengst en techniek, maar ook natuurschade, geluid en slagschaduw tot en met gezondheidsaspecten of lokaal eigendom kunt u stellen. Mis deze kans niet!

Meld u vooraf aan

U kunt zich direct aanmelden via info@bengdebilt.nl ovv excursie 2 november of ga voor meer informatie en aanmelden naar de agenda op onze website www.bengdebilt.nl

BENG! is de energiecoöperatie van en voor inwoners van De Bilt. Het hele jaar rond werken we aan een energieneutrale gemeente. Met steeds meer haast. Wilt u meewerken? Welkom! Kijk op www.bengdebilt.nl of mail naar info@bengdebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie