Afbeelding

Forza De Bilt bezorgd om mogelijke windmolens bij Leijensebos

28 november 2022 om 09:49 Overig

Forza De Bilt is bezorgd om de eventuele komst van windmolens bij het Leijense Bos. De Provincie Utrecht heeft daar een mogelijke locatie aangewezen (zie kaart, bij 45), op  enkele tientallen meters afstand van het Leijense Bos.

Nu andere locaties waarschijnlijk afvallen door hoogtebeperkingen rond vliegveld Hilversum, wil het college van GroenLinks, D66, PvdA/SP en Lokaal niet uitsluiten dat deze locaties in beeld komen, zo blijkt uit Schriftelijke Vragen van Forza.

“Zowel in schriftelijke antwoorden als tijdens de beantwoording in de raad van 24.11.2022 bleek dat het college die locatie, en een andere bij Groenekan, achter de hand wil houden,’ zegt Peter Schlamilch, fractievoorzitter van Forza. ‘En dat is vreemd, want in het coalitieaccoord staat dat evt. windmolens langst de A27 komen, en dat is deze locatie niet. We vrezen dan ook dat het college de plannen doordrukt met een andere locatie, waar nooit sprake van is geweest.”

Forza De Bilt is van mening dat windmolens op zee horen, en zeker niet in de prachtige natuur in onze gemeente. Het college moet voor 1 december bij de Provincie aangeven waar de molens komen, en het college heeft gezegd dat het de brief daarover met de raad zal delen.

“Absurd natuurlijk,’ zegt Schlamilch, want dat is een wettelijke verplichting. Maar veel erger is dat de raad kennelijk niet mee mag praten over die locaties, en slechts een afschrift van de brief zal krijgen. We vrezen voor handjeklap tussen de Provincie en dit college, en zo verworden we langzamerhand tot een schaduwdemocratie.”

Burgers die willen reageren kunnen zich melden via info@forzadebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie

Meest gelezen

advertentie