Afbeelding

DOS laat winst door de vingers glippen tegen Nieuwerkerk

4 december 2022 om 20:53 Overig

DOS Westbroek verspeelde afgelopen zaterdag in de laatste seconde, een 15-14 voorsprong en speelde daardoor gelijk tegen CKV Nieuwerkerk.

De Oranje hemden uit Westbroek waren de zaalcompetitie vorige week sterk begonnen tegen Pernix. Maar wilden nu ook aan het thuis publiek laten zien dat een goed klassering in de Hoofd klasse echt tot de mogelijkheden behoord.

Op bezoek kwam het team van CVK Nieuwerkerk dat dit jaar gecoacht wordt door oud international Mady Tims, maar dat hun eerste wedstrijd niet winnend had afgesloten.

Dus voor beide teams stond er wat op het spel.

DOS startte in tegenstelling tot vorige week erg actief en de wil om te winnen straalde er van af. Maar Nieuwerkerk kon toch goed blijven aanhaken en daardoor ontstond er een leuke spannende pot van twee gelijkwaardige teams.

De kleedkamers werden met een stand van 7-7 opgezocht.

Na de thee break liet DOS het initiatief net een beetje te veel bij Nieuwerkerk, dat direct uitliep naar een 13-11 voorsprong. Maar DOS knokte zich weer knap terug en met nog 3 minuten te spelen stond er een stand van 15-13 in het voordeel van DOS op het bord. De winst leek bij de stand van 15-14 met nog 36 seconden te spelen in de knip.

Maar DOS verzuimde om de schottijd van 25 seconden vol te spelen. En probeerde te gehaast, de voorsprong nog te vergroten of een nieuwe schottijd te winnen. Er werd niet gescoord en de bal werd ook nog eens afgevangen door Nieuwerkerk. Dat als een razende, de bal bij de aanval ingebracht. En in een uiterste poging viel de bal in het eindsignaal toch nog binnen 15-15.

Jammer voor DOS, maar een verdiende eindstand voor 2 gelijkwaardige ploegen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie