Voorstelling Jihad van de Liefde
Voorstelling Jihad van de Liefde Theater het Lichtruim

Jihad van de Liefde, Eus en Debby Petter

6 maart 2023 om 12:00 Overig

BILTHOVEN In Theater Het Lichtruim is de voorstelling Jihad van de Liefde te zien, schrijver Özcan Akyol is te gast en Debby Petter speelt de monoloog Niet te geloven! Wat de voorstellingen en lezing met elkaar gemeenschappelijk hebben, is dat de voorstelling en schrijversontmoeting een open blik geven op dat wat je als mens meemaakt en waarneemt. Allemaal verschillend en allemaal boeiend.

Jihad van Liefde

De voorstelling Jihad van de Liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Mohamed El Bachiri, die in 2016 zijn vrouw verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Een gewone man wordt getroffen door het noodlot en dwingt zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte. Hij bestrijdt haat met liefde en blijft menselijk terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Schrijversontmoeting met Eus

Schrijver en columnist Özcan Akyol (Eus) vertelt over zijn romans en brengt persoonlijke verhalen. Hij debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Toerist. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. 

Debby Petter

Niet te geloven! Is een luchtige en soms beklemmende monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar.

En dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Debby vertelt vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar één ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen.

Vrijdag 10 maart 20:00 uur

Jihad van de Liefde

Entree € 18,00 U-Pas/CJP/65+ 16,50

Dinsdag 14 maart 20:00 uur

Schrijversontmoeting met Özcan Akyol

Entree € 12,50

Donderdag 16 maart 20:00 uur

Debby Petter – Niet te geloven!

Entree € 17,00 U-Pas/CJP/65+ 15,50

Theater Het Lichtruim

kunstenhuisidea.nl/theateragenda

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie