Stephy Bougias, leeftstijlcoach en een van de drie organisatoren van het Lekker in je Vel Festival.
Stephy Bougias, leeftstijlcoach en een van de drie organisatoren van het Lekker in je Vel Festival. Rob ter Bekke

Lekker in je Vel Festival

23 maart 2023 om 09:41 Overig

‘Voor inzichten, praktische tips en inspiratie’

DE BILT Op vrijdag 31 maart organiseren leefstijlcoaches Stephy Bougias en Rob Coert en buurtsportcoach Maikel Rijdes, samen met Gemeente De Bilt en lokale professionals, het Lekker in je Vel Festival. Voor iedereen van 18+ en helemaal gratis.

Door Julie Houben

Te lang doormodderen Je voelt je constant moe of overprikkeld, je slaapt slecht door bijvoorbeeld geldzorgen, je bent meer alleen dan je lief is of je moet sporten van jezelf maar het lukt je gewoon niet. Allemaal voorbeelden van ‘niet lekker in je vel zitten’. “Ik denk dat we allemaal wel eens periodes in ons leven hebben dat we niet lekker in ons vel zitten”, vertelt Stephy Bougias, een van de organisatoren van het festival. “Vaak modder je te lang door met dit gevoel. Bijvoorbeeld omdat je je schaamt, omdat je vindt dat je je aanstelt, of omdat je simpelweg geen idee hebt wat je hieraan kunt doen. Daarom organiseren we dit festival. Want er is meer hulp voor dit soort problemen dan veel mensen misschien denken. Ook in onze eigen gemeente.”

Fittest Het wordt een middag vol workshops, activiteiten en de mogelijkheid om je vragen te stellen aan professionals op het gebied van bijvoorbeeld je financiële situatie, eenzaamheid, mantelzorg of leuke sporten in onze gemeente. Je kunt ook een fittest doen en je aanmelden voor een 10-minutengesprek met een diëtiste. Voorbeelden van workshops zijn: ‘Slapen als een roos’, ‘Inclusie dans’, ‘Gezonde keuzes met weinig budget’, ‘Omgaan met verlies’, ‘Afvallen met behulp van medicatie’ en ‘Hoe krijg je een goede energiebalans’. 

Workshop energiebalans Lekker in je vel gaat over meer dan ‘je moet minder eten, minder drinken en niet roken’. Het gaat ook over mentaal weerbaar en in balans zijn, benadrukt Stephy. “De workshops zijn daarom ook heel divers. Daarnaast zijn ze allemaal lekker praktisch en interactief. Zelf geef ik de workshop over energiebalans. Daarin laat ik deelnemers onderzoeken wat hen op een dag energie geeft en wat energie kost. Dat moet een beetje in balans zijn. Met dit inzicht kun je dingen veranderen. Wil je graag meer sporten maar lig je er compleet af na een drukke werkdag in een prikkelrijke omgeving? Kies er dan bijvoorbeeld voor om die prikkelrijke sportschool te vermijden maar ga lekker buiten een rondje hardlopen of wandelen. Dit soort inzichten, praktische tips en inspiratie hopen we mensen mee te geven tijdens het festival.”

Huiskamer Het Lekker in je Vel Festival is op vrijdag 31 maart, van 15 tot 21 uur in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunant Plein 4 in De Bilt. Alle inwoners uit onze gemeente van 18 jaar en ouder zijn welkom. Wie de hele middag en avond workshops wil volgen, kan in het restaurant wat te eten bestellen. Het restaurant doet daarnaast ook dienst als ‘Huiskamer’, waar je in gesprek kunt gaan met eerder genoemde professionals én met elkaar. Koffie en thee zijn gratis, net als de entree voor het festival. 

Aanmelden voor de workshops en gesprekken met de diëtiste kan via: https://www.mensdebilt.nl/lekkerinjevelfestival.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie