Esther de Bruijn in La Plata
Esther de Bruijn in La Plata Weeshuis van de Kunst

Muziektheaterfestival HiStories

24 maart 2023 om 11:42 Overig

Vijf historische verhalen op vijf locaties in gemeente De Bilt

DE BILT Na het succes van de eerdere edities, organiseert Het Weeshuis van de Kunst op 22 en 23 april voor de vierde keer HiStories – het sportieve muziektheaterfestival op vijf plekken in De Bilt, Bilthoven en Groenekan.

Fiets langs de vijf historische locaties en word verrast en ontroerd door de bijzondere – en vaak verborgen - verhalen uit de geschiedenis van De Bilt, fantastisch uitgevoerd door vijf (muziek)theater- en verhalenmakers. (En als je slecht ter been bent kun je gebruik maken van de speciale HiStories bus.)

Geniet van de verhalen over Villa Nimmerdor in Bilthoven, de wijk La Plata, Manege The Paddock en Fort Voordorp in de Bilt en het familiegraf Calcoen in Groenekan. Theatraal verteld door ervaren muzikanten, theatermakers en -groepen.

Dit jaar worden de historische verhalen gekoppeld aan thema’s die in deze huidige tijd spelen; wonen, oorlog en vrede, natuur, diversiteit en het slavernijverleden.

Een van de locaties is de wijk La Plata, verhalen van de bewoners worden opgehaald en door community-theatermaker Esther de Bruijn verwerkt tot een theatrale scene, waar buurtgenoten aan meewerken. Woon je in La Plata en wil je meewerken aan deze muzikale scene? Stuur dan een berichtje naar info@hetweeshuisvandekunst.nl.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over het volledige programma: www.hetweeshuisvandekunst.nl/histories-2023/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie