Afbeelding

Douwtrappen langs de forten

17 mei 2023 om 12:49 Overig

De Bilt Op donderdag 18 mei, in de vroege ochtenduren van Hemelvaart, organiseren Rotary Bilthoven-Zandzegge en Rotary De Bilt-Bilthoven voor de 4e keer een ontbijtfiets- en puzzeltocht door de prachtige omgeving van Utrecht. De opbrengst gaat naar Stichting We-Match voor de ondersteuning van vluchtelingen in de gemeente De Bilt.

Melissa Knape, een van de organisatoren: “Vorig jaar organiseerden wij voor de 3e keer dit evenement en met 200 deelnemers was het een groot succes. De avond daarvoor tijdens het uitzetten van de puzzeltocht, stormde en regende het en dan krijg je wel een beetje buikpijn. Maar ja, het weer heb je nu eenmaal niet in de hand. De dag zelf was het gelukkig prachtig weer en alle deelnemers waren enthousiast over de uitgestippelde route. Velen vertelden dat zij op mooie plekken kwamen, waar ze het bestaan niet van wisten. De fietstocht is geschikt voor iedereen. Vorig jaar waren er jonge deelnemers, ouderen en veel gezinnen. Eén van de jongste deelnemers won de hoofdprijs van de puzzeltocht. Ook dit jaar hebben wij er als organisatie heel veel zin in en we roepen de bewoners van gemeente De Bilt en omliggende gemeenten allemaal op om te komen dauwtrappen.”

De fietstocht begint tussen 08.00 uur en 09.00 uur met een ontbijt bij Van der Valk Hotel De Bilt-Utrecht, Holle Bilt 1. Vanuit daar start je met de fietstocht van 20 kilometer die je door het veenweidegebied langs een aantal forten van de Hollandse Waterlinie leidt, allemaal onderdeel van Unesco Werelderfgoed. Halverwege de fietstocht krijgt iedereen bij het nieuwe restaurant Fort de Gagel iets te drinken en een versnapering. De fietstocht eindigt bij Eetcafé Van Miltenburg in Bilthoven met een hapje en drankje en de prijsuitreiking van de puzzeltocht.

De prijzen zijn inclusief hapjes en drankjes. Volwassenen betalen € 25,- per persoon, kinderen vanaf 5 jaar betalen € 15,- per persoon en kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Inschrijven kan op de website vroegdebilt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie