Afbeelding

“Permacultuur is de oplossing voor vele problemen in de natuur”.

25 mei 2023 om 11:27 Overig

REGIO Stichting Riforest organiseert een online cursus Introductie Permacultuur: “Permacultuur is de oplossing voor vele problemen in de natuur”.

Permacultuur is de oplossing voor vele problemen die we tegenkomen in de natuur en het maakt tuinieren nog eens veel makkelijker. Iedereen zou eigenlijk een cursus permacultuur moeten doen, vindt Stichting Riforest. Zij organiseren van 30 mei tot 14 juni 2023 een online cursus Introductie Permacultuur in het Engels en in het Marokkaans-Arabische dialect Darija. Het doel? Zoveel mogelijk mensen inspireren aan de slag te gaan met Permacultuur op eigen land, in een (eco)community of tuin.

De stichting zet zich in voor het herstel van de ecologie en economie in het Rifgebied in Noord-Marokko. Dit doen zij door het planten van bomen en het aanleggen van voedselbossen. Hierbij passen zij principes toe vanuit de permacultuur.

Wat is permacultuur?

Als je permacultuur toepast zorg je ervoor dat er een samenwerking

plaatsvindt tussen de mens en de omliggende natuur. Zodat beiden samen kunnen overleven op de lange termijn. Een permacultuursysteem wordt zo ontworpen dat het op een natuurlijk ecosysteem gaat lijken en dat is precies wat je wilt hebben. Dan krijg je namelijk de daarbij behorende veerkracht die zo belangrijk is. Dit biedt veel perspectief voor het Rifgebied en andere plekken op de wereld.

De cursus wordt gegeven door permacultuur expert Omar Hajji die zelf een olijvengaard heeft in Marrakesh, Marokko. In drie sessies van twee uur zal Omar iedereen meenemen in onderwerpen als: ecosystemen en ecologische landbouw, het belang van gezonde aarde composteren en regen(water) management. Omar zal de cursus in het Engels en het Marokkaans-Arabisch verzorgen, zodat men in het binnenland en buitenland kan deelnemen.

Investering

Voor deelname aan deze cursus vraagt de stichting een kleine bijdrage van €25,- die ten goede komt aan toekomstige projecten op het gebied van educatie en kennisuitwisseling. Een voorbeeld hiervan is de organisatie van cursussen in het Rifgebied en in Marrakesh, waarbij boerenfamilies toegang krijgen tot essentiële informatie en permacultuur in de praktijk meekrijgen. Voor Marokkaanse deelnemers zijn er geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden voor de cursus kan via de website van Riforest, hier is de informatie ook beschikbaar in andere talen: www.riforest.nl/cursus-permacultuur

Praktische informatie

Engelstalige sessies:
Iedere woensdag van 31 mei tot 14 juni van 20:00 tot 22:00 (Nederlandse tijd)

Marokkaans-Arabisch (Darija):

Iedere dinsdag van 30 mei tot 13 juni van 20:00 tot 22:00 (Nederlandse tijd)

Alle sessies worden opgenomen en iedere deelnemer krijgt toegang tot de opnamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie