Wildplukexcursie voor kinderen
Wildplukexcursie voor kinderen Annelies van Rijn

Wil je mee op de wildplukwandeling?

15 september 2023 om 09:15 Overig

Op zoek naar eetbare kruiden en planten tijdens de Biltse Streekmarkt

Tijdens de streekmarkt van 6 oktober organiseert de Biltse Streekmarkt een wildplukwandeling. Deze activiteit is onderdeel van de workshop-reeks over voedsel. De workshop start bij Kinderboerderij De Schaapskooi, Melkweg 1B Bilthoven. Om 14.30 uur start een wandeling van een uur voor volwassenen. Daarna kun je ook vanaf 16.00 uur een half uur wandelen voor ouder en kind.

Tijdens deze wandelingen pluk je eetbare kruiden uit de natuur. Joëlle Baijer en Annelies van Rijn begeleiden de wandelingen en kunnen je alles vertellen over eetbare kruiden, struiken en bomen. Onderweg oogst je planten en kruiden voor een heerlijke thee. Gezamenlijk sluit je de wandeling af met kruidenthee van eigen oogst.

Wat is wildplukken?

Bij planten die in het wild groeien is het belangrijk dat je goed weet wat je doet, omdat sommige planten giftig kunnen zijn. Maar als je weet welke planten en kruiden je kunt gebruiken, dan wordt jouw eigen omgeving straks misschien wel je eigen theetuin. Annelies en Joëlle nemen je mee in de wereld van wildplukken en leren je hoe je dit veilig doet met behulp van een aantal vuistregels.

Wil je mee op de wildplukwandeling?

Er is van 14:30-15:30 uur een workshop voor volwassenen. Om 16:00 start een workshop voor ouder en kind van een half uur.

Kijk voor meer informatie, aanmelding en kosten op

https://www.biltsestreekmarkt.nl/wildplukwandeling

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie