Scoringskans Frank Dijkstra
Scoringskans Frank Dijkstra Actiefotografie (Marco Spelt)

DOS Westbroek komt net iets te kort tegen DOS’46

17 september 2023 om 12:12 Overig Deel je nieuws

Na de uitputtingsslag van vorige week, stond de volgende uitdaging al weer op het programma voor DOS Westbroek. DOS’46, één van de titelkandidaten uit Nijeveen, kwam op bezoek bij de Oranje hemden. Een team dat ook al langer op het hoogste niveau van Korfbal Nederland meespeelt, was meer dan uitstekend voorbereid naar Westbroek afgereisd en wilde zich niet stiekem laten verrassen.

DOS (W) weet dat ze met een paar uitstekende tegenstanders te maken krijgen en hadden zich de afgelopen week dan ook wat meer gespitst op het voor-verdedigen en hoopte hiermee wat meer druk te kunnen zetten op de korf van de tegenstander.

En dat leek zeker in de eerste speelhelft zijn vruchten af te werpen want beide teams waren prima aan elkaar gewaagd en DOS (W) kon DOS’46 moeiteloos volgen.  

Dit toch een beetje tegen alle verwachtingen in. En zo werd dat ook gevoeld bij het team uit Nijeveen dat vervolgens meer dan gebrand de kleedkamer uit kwam en een tandje bijschakelde.

Ondanks alle positiviteit, inzet en spelvreugde, dat het team uit Westbroek op dit moment uitstraalt, gooide DOS’46 ze er in de 2e speelhelft net iets makkelijker in. Hierdoor moest DOS (W) ook deze week haar meerdere erkennen in een sterkere tegenstander (8-9) 15-23.

Matthijs de Rooij 5, Robin de Rooij 2, Linda Nap 2, Jeffrey Vlietstra 2, Marloes van Ettikhoven 2, Floyd van Keulen 1, Lisa Rademakers 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie