Afbeelding

Kraanvogels vouwen voor vrede – doe je mee?

27 november 2023 om 11:31 Overig

Kraanvogels vouwen voor vrede – doe je mee?

DE BILT In de Japanse cultuur staat de kraanvogel voor geluk, een lang leven en loyaliteit. De kraanvogel wordt ook beschouwd als een symbool van vrede. Rond 1700 ontstond de origami-vouwkunst. Een Japanse legende zegt dat er vrede komt als iemand duizend kraanvogels vouwt met de origami vouwtechniek.

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus in Bethlehem, 2000 jaar geleden. Jezus, ook wel genoemd de Messias en Zoon van God, geboren onder mensen, voorspeld door profeten lang daarvoor. Op volwassen leeftijd onderwijst Hij over menswaardige omgangsvormen, liefde en goedheid. Hij wordt daarom ook wel Koning van de Vrede genoemd.

Vrede

is het sleutelwoord in deze verhalen, vrede is ook wat de wereld meer dan ooit nodig heeft. Lukt het ons om 1000 kraanvogels te vouwen als symbool van de vrede die wij zo graag zouden willen nastreven? We kunnen het in ieder geval proberen!

Graag willen wij zo veel mogelijk kraanvogels vouwen, en die met Kerstmis ophangen in de Michaëlkerk, Kerklaan, De Bilt.

Om hier mee te starten is iedereen die mee wil en kan (origami) vouwen van harte uitgenodigd om

zaterdag 9 december tussen 12:00 en 16:00 uur

mee te doen in de pastorie naast de Michaëlkerk aan de Kerklaan in De Bilt.

Wil je mee doen, meld je dan vóór 7 december aan met een mailtje aan info@katholiekekerkdebilt.nl – vermeld in de onderwerp regel ‘kraanvogels vouwen’ een geef aan met hoeveel je komt (als er heel veel mensen zich melden gaan we werken met een tijdslot).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie