Er was een mooie opkomst tijdens de open dag voor de jeugdleden van LTV Tautenburg en Hollandsche Rading.
Er was een mooie opkomst tijdens de open dag voor de jeugdleden van LTV Tautenburg en Hollandsche Rading. Aangeleverd

Meer trainingen voor tennis

28 november 2023 om 11:45 Overig

,Aantrekkelijker voor de jeugd om voor tennis te kiezen’

MAARTENSDIJK - HOLLANDSCHE RADING Tennisvereniging Tautenburg uit Maartensdijk en tennisvereniging Hollandsche Rading voegen hun jeugdtrainingen, -competities en -commissies samen. Dat biedt de jeugd uit beide dorpen veel meer mogelijkheden om te komen trainen.

door René Borkent

De samenvoeging werd op zondag 19 november gevierd met een open dag voor de jeugd bij LTV Tautenburg. ,,Het was super leuk’’, vertelt Angelique Reuselaars, van LTV Tautenburg. ,,En we hadden een mooie opkomst.’’ 

Op vrijdagavond 17 november was er voor de jeugd al een ‘glow in the dark toernooi’, waarin de jonge leden in het donker gingen tennissen. Ook dat evenement viel in de smaak bij de deelnemers. 

AFWISSELEND De samenvoeging houdt onder meer in dat de trainingen afwisselend in Maartensdijk en Hollandsche Rading plaatsvinden. Met deze samenwerking proberen de beide verenigingen hun jeugd te behouden voor de club en ze hopen door de samenwerking het aantal jeugdleden nog wat uit te breiden. De beide tennisverenigingen hebben momenteel zo’n 40 jeugdleden en dat is voor beide verenigingen wat minder dan vroeger.

,,Voor succesvolle deelname aan de competitie zijn we daarmee allebei net iets te klein’’, zegt Reuselaars. ,,Met meer leden kunnen we meer competitieteams van gelijke sterkte samenstellen. En het wordt ook gemakkelijker om leuke bijkomende activiteiten te organiseren.’’ 

HONDERD JEUGDLEDEN Reuselaars denkt dat een aantal van in totaal ongeveer honderd jeugdleden een mooi resultaat zou zijn. Temeer omdat niet alle tachtig huidige jeugdigen ook echt actieve leden zijn. En dat komt door het beperkte trainingsaanbod tot nu toe. Als je als sportvereniging maar een keer per week trainingen kunt aanbieden en een jongere moet net op die dag bijvoorbeeld veel huiswerk maken, dan komt die niet trainen.

TENNISSCHOOL De spil van de samenwerking is de nieuwe tennisschool voor de jeugdleden van beide verenigingen, onder leiding van ‘tennistrainer next’ Jan-Willem Escher.

Na de samenvoeging kunnen de verenigingen wel drie trainingen per week aanbieden en dat maakt actieve deelname een stuk aantrekkelijker.

En dat maakt het voor jeugdigen ook aantrekkelijker om bij de sportkeuze voor tennis te gaan. 

CONCURRENTIE Reuselaars: ,,In Maartensdijk is er wat sportaanbod betreft behoorlijk wat ‘concurrentie’. Er is een voetbalvereniging, de kinderen kunnen ook gaan korfballen en ze kunnen ook nog kiezen voor judo of de scouting. 

In Hollandsche Rading zelf is het sportaanbod weliswaar beperkter, maar de jeugdigen uit dit dorp maken vaker gebruik van het sportaanbod in Hilversum.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie