Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders voeren klussen steeds vaker zelf uit

Partnercontent

Waar voorheen vaak een elektricien of timmerman werd ingeschakeld voor een klus in huis, voert men deze tegenwoordig vaker zelf uit. Naast het feit dat het zelf uitvoeren van klussen een fraaie besparing op kan leveren, vinden veel mensen het leuk. Het past daarnaast bij het beeld, dat Nederlanders meer tijd hebben voor een hobby. Door de coronaregels is thuiswerken of, in tijden dat er versoepeld wordt, hybride werken de norm. Het bespaart voor een groot deel van de werkenden al snel één à twee uur aan reistijd per dag. Die tijd wordt nu gebruikt voor het uitproberen van nieuwe hobby’s, waarvan het klussen een voorbeeld is. Gereedschap in huis halen, een aanhanger kopen of huren, een video bestuderen over de uit te voeren klus en het werk kan beginnen!

Mensen hechten meer waarde aan hun tuin 

Niet alleen in huis wordt er veel geklust. Ook zien steeds meer mensen de waarde van een fraai ingerichte tuin. De tuin is de plek waar je tijdens het thuiswerken de mogelijkheid hebt om een frisse neus te halen, onder het genot van een kop koffie. Ook kun je er samen met de kinderen lunchen. In de vakantieperiode geniet je er van de zon en bouw je er zelf een zwembad op. Zeker nu het de afgelopen twee jaar nauwelijks mogelijk was om een vakantie naar het buitenland te boeken, was het populair om een zwembad in de tuin op te zetten. Het zorgt voor veel vermaak bij kinderen. Bij een renovatie van de tuin kiest men steeds vaker voor een veranda. Daarnaast worden stenen vervangen door borders met verschillende planten en struiken.

In huis een nieuw kantoor maken met een tussenwand 

In huis heeft men het voornamelijk druk met het opbouwen van een kantoor aan huis. Het lijkt er sterk op dat hybride werken de norm zal blijven de komende jaren. Veel mensen bevalt het hybride werken goed. Een rustig kantoor is onmisbaar. In de eerste weken dat het thuiswerken verplicht was, besloten veel mensen voornamelijk aan de keukentafel te werken. Enerzijds omdat niet iedereen de ruimte heeft voor een kantoor. Anderzijds omdat het verbouwen van de woning bij veel mensen niet de hoogste prioriteit kreeg. Nu hybride werken een blijvertje is, besluit men zich alsnog te verdiepen in de mogelijkheid om zelf een tussenwand te plaatsen en zo een kantoor te creëren. Specifiek de zolder wordt hier vaak voor gebruikt.

Op internet valt veel te lezen over klussen in huis

Klussen in huis is niet alleen leuk, het is ook steeds makkelijker geworden. Op internet valt ontzettend veel informatie te vinden over de wijze waarop verschillende klussen zelfstandig kunnen worden uitgevoerd. Denk aan een stappenplan, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe de klus moet worden aangepakt. Het alternatief zijn video’s waarin men deze stappen ook daadwerkelijk voordoet. Onder meer bouwmarkten, zowel in Nederland als internationaal, richten zich op de productie van deze video’s en stappenplan. Uiteraard in de hoop, dat men de benodigde materialen bij de desbetreffende bouwmarkt bestelt.

advertentie