Afbeelding
Foto: Pixabay

Met deze stappen kun je je glazen douchedeuren eenvoudig schoonmaken

29 december 2021 om 13:40 Partnercontent

Een glazen douchedeur kan er elegant en verheven uitzien, maar met zijn schoonheid komt er wat meer onderhoud bij kijken. In tegenstelling tot een douchegordijn dat in een wasmachine kan worden gegooid, heeft een glazen inloopdouchedeur wat meer onderhoud nodig om er op zijn best uit te zien. En hoe mooi ze ook zijn, een vieze glazen douchedeur is allesbehalve chic, net zoals Converse schoenen die toe zijn aan een schoonmaakbeurt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je glazen douchedeuren schoon kunt maken. Het onderstaande stappenplan helpt je hierbij!

Stap 1: Schoonmaakmengsel

Overweeg een natuurlijke reiniger zoals azijn om lichte zeepresten op de glazen douchedeuren aan te pakken. Om een reinigingsspray te maken, vul je een fles met 2 delen azijn en 1 deel afwasmiddel en schud je deze goed door elkaar. Als je je zorgen maakt over een sterke azijnspray, kun je het mengsel snijden met 1 deel water, maar we raden een sterk mengsel aan voor de hardere vlekken.

Stap 2: Spuit en wacht

Nadat je je spray hebt gemaakt, bedek je de douchedeur grondig met het mengsel en zorg je ervoor dat je elke spleet opvangt waar zich veel schuim kan ophopen. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten op je deur zitten, of totdat je het door het zeepresten ziet dringen. Je zult dus wel even geduld moeten hebben!

Stap 3: Schrob en veeg af

Zodra je minstens 30 minuten hebt gewacht, schrob je je deuren naar beneden. Dit onderdeel kan langer duren, afhankelijk van hoeveel opbouw je hebt. Gebruik een zachte spons of een microvezeldoek om al het mengsel van je glazen douchedeuren te verwijderen en verwijder eventuele achtergebleven resten.

Stap 4: Baking soda

Als je je deuren van de douche iets te lang hebt verwaarloosd, wat ons allemaal wel eens overkomen is, moet je misschien een paar extra stappen doorlopen om een schone glazen douchedeur te krijgen. Als het azijnmengsel alleen niet genoeg is, dompel dan een spons in zuiveringszout en gebruik het om door het schuim te dringen. De baking soda werkt namelijk als een zacht schuurmiddel dat door vuil kan snijden als azijn alleen niet werkt.

Stap 5: Glans

Zodra je al het aanhoudende schuim van de deuren hebt verwijderd, is het tijd om wat glans toe te voegen. De reden dat je een glazen deur boven een douchegordijn hebt gekozen, is tenslotte voor die extra schone look en feel. Pak een fles commerciële glasreiniger en spuit je deur naar beneden, waarbij je je concentreert op eventuele aanhoudende strepen. Gebruik een microvezeldoek om het schoon te vegen. 

Stap 6: Anti-condens

Wil je voorkomen dat je glas beslaat? Nadat je glasreiniger hebt gebruikt, neem je een klein beetje scheerschuim en wrijf je dit over je glazen deur. De volgende keer dat je gaat douchen, werkt dit als een anti-condensmiddel. Hierdoor blijven de glazen douchedeuren dus ook transparant terwijl je onder de douche staat, waar alleen een beetje scheerschuim al voor kan zorgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie