Afbeelding
Foto Pexels

Waar je aan moet denken als je een zomerbruiloft wilt organiseren

Partnercontent

Trouwen in de zomer: heel veel koppels kiezen hiervoor. Dat is dan ook niet gek, want een zomerbruiloft brengt veel voordelen met zich mee. Zo heb je een grotere kans op mooi weer, is het langer licht buiten, staat alles mooi in bloei en heb je de mogelijkheid om ook voor een deel of helemaal buiten te trouwen. Maar waar moet je goed aan denken als je een zomerbruiloft wilt organiseren? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij!

Begin ruim op tijd

Wat je moet onthouden als je graag een zomerbruiloft wilt organiseren met je partner, is dat jullie op tijd moeten beginnen met alle voorbereidingen. Waarom? Omdat er nog veel meer koppels zijn die in de zomermaanden willen trouwen, waardoor de kans groter is dat alles snel vol zit. In de zomermaanden is het enorm druk bij trouwleveranciers en je wilt natuurlijk voorkomen dat je straks overal een nee te horen krijgt. Door op tijd te beginnen heb je een grotere kans dat je wel bij de favoriete trouwleveranciers terecht kunt.

Met een zomerbruiloft kun je dan ook haast niet vroeg genoeg beginnen, dus houd dit echt in gedachten. Er moet tenslotte een hoop geregeld worden. Van het kiezen van een trouwdatum en het kijken naar een trouwlocatie in Utrecht of ergens anders en het zoeken naar cateringbedrijven en de fotograaf: je moet over een hoop dingen nadenken. Hoe eerder je begint met plannen, hoe beter je alles voor jezelf op een rijtje krijgt.

Luchtige trouwkleding kiezen

In Nederland weet je het qua weer natuurlijk nooit. Het is dan ook geen garantie dat het op jouw trouwdag mooi weer wordt, ook als het in de zomermaanden valt. Het is bovendien ook goed mogelijk dat het slecht weer is. Welk weer het ook wordt in de zomermaanden, het blijft handig om te kiezen voor luchtige trouwkleding. De kans is klein dat de temperatuur in de zomermaanden namelijk echt laag ligt. Je zult het niet snel koud hebben, welk weer het ook is. Voor de bruidegom is het een aanrader om te kiezen voor een net pak van een luchtige stof. Voor de bruid kun je bijvoorbeeld denken aan een trouwjurk zonder mouwen of van ene lichte stof.

Check het weerbericht van tevoren

Het is altijd goed om een paar dagen voorafgaand aan de trouwdag even het weerbericht te checken. Zo kunnen jij en je partner alvast voorbereiden op wat voor weer het wordt. Hebben jullie een buitenlocatie gekozen om te trouwen? Als het ontzettend heet gaat worden volgens de weerberichten, dan kan het handig zijn om voor schaduwplekken te zorgen. Dit is sowieso al goed om te checken bij je trouwlocatie zodra je deze kiest, zodat je weet wat hierbij de mogelijkheden zijn.

Zorg ervoor dat het een mogelijkheid is om schaduwplekken te creëren als het enorm heet is, zodat jullie zelf en de bruiloftsgasten soms even wat kunnen afkoelen. De hele trouwdag in de volle zon staan is natuurlijk ook niet goed, dus wat schaduwplekken op de trouwlocatie kunnen geen kwaad.

Bij een zomerbruiloft komt een hoop kijken. Daarom is een goede voorbereiding en het zoeken naar trouwinspiratie van groot belang. Deze bovenstaande dingen zijn in ieder geval goed om in je achterhoofd te houden. Hoe beter jullie voorbereiding, hoe groter de kans op een fantastische dag!

advertentie