Afbeelding
Foto Shutterstock

Boek je vakantie voor het voorjaar en de zomer tijdig

Partnercontent

Heb jij al een vakantie geboekt voor de komende vakantieperiodes? Veel Nederlanders besluiten niet te wachten tot de zomer, met het plannen van hun eerste vakantie. Zij kozen de afgelopen krokusvakantie voor een stedentrip en bezoeken tijdens de meivakantie eilanden als Corsica en Sicilië. Het is voor veel mensen lang geleden, dat ze voor het laatst op vakantie gingen buiten Nederland. Inmiddels hebben Europese landen, maar ook landen elders in de wereld hun regels versoepeld. Zo is het onder meer niet langer noodzakelijk je voorafgaand aan een reis naar een Europese bestemming te laten testen. Iets wat vorig jaar nog wel het geval was. 

Veel mensen hebben al nagedacht over hun vakantiebestemming 

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Nederlanders al tijdens Pasen 2022 wist wat de vakantiebestemming dit jaar zou worden. Dat is opvallend veel, daar dit percentage een jaar eerder nog op 70% lag. Het betekent overigens niet, dat iedere Nederlander al een vakantie geboekt heeft. Meerdere factoren maken dat mensen hier nog even mee wachten. In datzelfde onderzoek, de Internationale Vakantiemonitor, komt naar voren dat een kleiner deel van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land kiest. Vorig jaar koos 39% voor deze vakantie; dit jaar ligt het percentage op 29%. 

Slecht weer in Nederland reden voor vakantie in het buitenland

Veel mensen noemen het risico op slecht weer tijdens de Nederlandse zomer als belangrijkste reden om voor een vakantie in het buitenland te kiezen. Dat het hier lang niet altijd warm en droog is, bleek de afgelopen zomervakantie wel.  

Stedentrip tijdens de krokus- en meivakantie

Een groot aantal Nederlanders kiest er dit voorjaar voor om een stedentrip te plannen naar bestemmingen als Barcelona, Madrid, Rome en bijvoorbeeld Istanbul. Het zijn Zuid-Europese bestemmingen, die vrijwel het hele voorjaar en de zomer een garantie op mooi weer bieden. Belangrijk voordeel van het plannen van een stedentrip in het voorjaar is het feit, dat het in deze steden op dat moment rond de 20 tot 25 graden Celsius is. In de zomermaanden loopt de temperatuur er al snel op tot ver boven de 30 graden Celsius. Dit is veel mensen te warm voor een bezoek aan een stad. 

Europese eilanden deze zomer in trek 

In de zomer kiest men liever voor een verblijf op een Zuid-Europees eiland. Naast Corsica en Sicilië zijn ook eilanden als het Portugese Madeira en het Spaanse Tenerife in trek. Of wat te denken van de diverse Griekse eilanden? De kenmerkende witte huisjes met blauwe daken trekken jaarlijks duizenden toeristen vanuit Nederland. Het fijne aan een verblijf op een eiland is de wind vanaf zee. Een lichte bries maakt dat het niet snel te warm is tijdens je verblijf op deze eilanden. 

advertentie