Afbeelding
Foto: Shutterstock

Een garagedeur kopen? Hier vind je de verschillende mogelijkheden

Partnercontent

Een goede garagedeur is erg belangrijk voor je garage. Nieuwe garagedeuren houden onder andere inbrekers tegen en verhogen de waarde van jouw woning. Voordat je de keuze maakt, kijk je natuurlijk naar een aantal aspecten. Denk aan het formaat, een mooie kleur en het materiaal. Maar voordat je deze stappen kunt zetten, moet je eerst het type garagedeur uitkiezen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten garagedeuren verkrijgbaar. Om je een handje te helpen hebben we de 4 populairste soorten op een rij gezet.

1. Sectionaaldeur

Een van de meest populaire garagedeuren is de sectionaaldeur. Deze garagedeur heeft veel voordelen. Zo bespaart de deur je veel ruimte, aangezien de panelen van de deur naar boven schuiven. Hierdoor kun je van alles vlak naast de deur plaatsen, zoals je auto. Daarnaast heeft een sectionaaldeur erg goede isolatie, aangezien er rubberen lagen aan de onderkant en zijkanten van de deur zitten. Door dit goed afgesloten systeem heb je ook weinig last meer van vocht en stof. Een goede investering dus!

2. Garagedeur met loopdeur

Moet je vaak in de garage zijn om wat te pakken en vind je het onhandig om steeds de gehele deur te moeten openen? Dan is een garagedeur met loopdeur een passende oplossing. In de garagedeur wordt een normale deur verwerkt. Je kunt dan eenvoudig via de loopdeur gemakkelijk de garage betreden zonder de hele deur te openen.

3. Kanteldeur

De kanteldeur is een echte klassieker die nog steeds geliefd is. Een kanteldeur opent door de onderkant naar buiten te kantelen. De deur draait weg onder het plafond. Het grote voordeel van dit type garagedeur is de lage prijs. Het nadeel is natuurlijk wel dat de deur veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met een sectionaaldeur.

4. Elektrische garagedeur

Tegenwoordig is men steeds meer gewend aan luxe en comfort. Wil jij dat ook vertalen naar jouw garage? Schaf dan een elektrische garagedeur aan. Je kunt alle bovenstaande deuren laten uitvoeren in een elektrische variant. Je opent de deur met een afstandsbediening, waardoor je vanaf een afstand al de deur kunt openen. Daarnaast is een elektrische garagedeur ook een stuk veiliger, aangezien deze deur niet zomaar naar beneden valt zodra je hem loslaat. Dankzij de motor wordt de deur vastgehouden. 

advertentie