Afbeelding
Foto door Nathan Cowley

Trilplaat oefeningen

Partnercontent

Je hebt ze vast wel eens in de sportschool zien staan, de trilplaat. Vooral wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, zijn we ons er weer massaal van bewust dat we even aan de bak moeten voor dat felbegeerde zomer lichaam. Dit kan alleen wanneer jij naast dat je let op voeding ook frequent sport. Omdat er ontzettend veel manieren zijn waarop jij je lichaam kunt trainen, hebben we de meest effectieve voor je verder uitgelicht en dat is de trilplaat. Een trilplaat is een plaat, die zoals het woord al zegt contact trilt. Dit zorgt ervoor dat er wanneer je de juiste oefeningen doet je ontzettend veel vet verbrand en tevens ook je spieren aan het werk zet. Wil jij weten welke workouts op een trilplaat zorgen voor het meeste resultaat? Lees dan snel verder!

Wat is een trilplaat

Ondanks dat de meesten van ons wel weten wat een trilplaat is, leggen we het voor de mensen die het niet exact weten even in ‘jip en janneke’ taal uit. Een trilplaat, is zoals het woord al zegt een plaat die trilt. Deze trillingen zorgen ervoor dat je lichaam zichzelf moet corrigeren om niet uit balans te raken. Doordat je lichaam dit enkel en alleen kan doen door het gebruik van je spieren, worden je spieren dus op deze manier getriggerd, met als resultaat, dat je spieren door belasting groeien.

Verschillende oefeningen

Het grote voordeel van trainingen op een trilplaat, is dat je er door het grote vlak, alles op kunt doen. Om je een idee te geven wat de mogelijkheden allemaal zijn, hebben we een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet, zodat jij de volgende exact weet hoe jij een workout op de trilplaat kunt uitvoeren. 

Squaten

Wil jij direct aan de slag met één van de zwaarste oefeningen, dan is het uitvoeren van squats op de trilplaat het meest effectief. Zo train je namelijk niet alleen je bovenbenen, maar ook je billen en kuiten. Door de snelle trillingen van de trilplaat, zullen deze maar liefst gemiddeld 40 keer per seconden worden aangespannen. Wil je het wat zwaarder maken voor jezelf, dan kun je je eigen gewicht verzwaren, door het vasthouden van een kettlebell of dumbell. Hierdoor zullen de trillingen nog intensiever door je lichaam gaan, waardoor het effect groter wordt.

Push ups

Voor de echte diehards is het goed te gaan opdrukken. Push ups zijn al sinds jaar en dag onderdeel van verschillende trainingsschema’s, zo dus ook voor de verschillende en vooral meest effectieve oefeningen op een trilplaat. Het enige wat jij hoeft te doen, is opdrukken zoals je gewend bent, alleen dan in plaats van met je handen op de grond, je handen op de trilplaat. Uiteraard hoef je dit niet in dezelfde frequentie te doen als dat je normaliter gewend bent. Het is aan te raden om dit niet langer dan 30 seconden achter elkaar te doen.

Planken

In het verlengde van push ups, kennen we natuurlijk ook het fenomeen planken. Planken is natuurlijk vanuit zichzelf al ontzettend zwaar. Moet je dus nagaan wat er gebeurt als je ook nog eens een trillende plaat onder je handen hebt. Toch is dit een ontzettende effectieve manier van trainen en zijn de resultaten op lange termijn verbluffend.

Voordelen van een trilplaat

Het gebruik van een trilplaat is zeer effectief. Zoals je ziet kun je allerlei verschillende oefeningen doen, wat er juist voor zorgt dat het uitdagend blijft. Uiteraard zijn er naast bovengenoemde oefeningen nog tal van oefeningen te bedenken, die ontzettend effectief kunnen zijn. Maar toch vinden we het ook belangrijk dat we je de voordelen van het gebruik van een trilplaat verstellen. 

Evenwicht

Eén van de voornaamste voordelen, is dat het gebruik van een trilplaat goed is voor je evenwicht. Doordat je iedere keer moet zorgen dat je niet valt, zorgt het frequent gebruik van de trilplaat voor een verbetering van je evenwicht en motoriek. 

Spieren

Dat een trilplaat goed is voor ons lichaam, dat wisten we natuurlijk al. Maar doordat ons lichaam zich iedere keer moet aanspannen om in balans te blijven, trainen we ook direct onze spieren. 

Conclusie

Staat er bij jou in de sportschool een trilplaat of misschien heb je er wel één thuis, dan is het een absolute aanrader deze ook daadwerkelijk te gaan gebruiken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het gebruik van een trilplaat namelijk ontzettend effectief en goed voor zowel lichaam als geest.

advertentie