Afbeelding
Foto door Elina Sazonova via Pexels

Schoonmaken van spiegels in huis

Partnercontent

Het is ontzettend fijn om een mooie grote spiegel in de gang of je slaapkamer te hebben. Je kunt op deze manier goed zien hoe je eruit ziet en naar je afspraak gaan. Daarnaast ziet een spiegel er ook nog eens stijlvol uit. Het enige nadeel is dat je op een spiegel vrij snel vlekken ziet. Denk aan vingerafdrukken of gewoon stof wat met de tijd op de spiegel terecht komt. Het is daarom ook belangrijk dat je een spiegel regelmatig schoonmaakt. Maar hoe moet je dan een spiegel schoonmaken? Lees in deze blog meer over het schoonmaken van een spiegel. Je hebt hier natuurlijk ook mee te maken bij een glas. Denk aan een mooie salontafel waar een glas op zit.

Spiegel in de badkamer of slaapkamer

Het hangt natuurlijk wel af van de ruimte hoe snel een spiegel vies wordt. Als je een spiegel in een badkamer hebt hangen, zal deze na elke douchebeurt beslagen raken. Daarnaast heb je hier ook te maken met veel producten die op een spiegel kunnen komen. Denk aan haarspray of zeep. Het komt ook veel voor dat je per ongelijk de kraan net wat te hard openzet en er allemaal waterspetters op de spiegel komen. Je kunt ervoor kiezen om dit op te laten drogen door de lucht, maar je kunt dit ook voorzichtig afdrogen met een doek. Het is dan logisch dat er wat vegen ontstaan op je spiegel. Als je spiegel in de slaapkamer staat heb je hier wel wat minder last van, dus dat is fijn. 

Voorkom onnodige viezigheid

Ook als je een spiegel verkeerd schoonmaakt kunnen er onnodige vlekken en vegen ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus het is handig om altijd de juiste spullen te gebruiken. Dit houdt in dat je de juiste middelen gebruikt, maar daarnaast ook het juiste doekje. Je hebt speciale schoonmaakdoekjes die geschikt zijn voor een spiegel. Het beste is dan natuurlijk dat dit doekje ook schoon is. Op deze manier krijg je namelijk geen onnodige viezigheid op de spiegel. Niets is vervelender dan een spiegel waar je niet goed doorheen kunt zien. Je zult een spiegel regelmatig moeten schoonmaken, aangezien het nou eenmaal een kwetsbaar onderdeel is in je woning. Door dit regelmatig te doen, zal de kwaliteit van de spiegel zo lang mogelijk worden behouden.

Zo maak je goed schoon!

Maar hoe maak je een spiegel dan schoon? Allereerst is het handig om een sopje te maken met warm water en schoonmaakmiddel. Zodra je dit hebt gedaan kun je het schoonmaakdoekje onderdompelen in het water. Fring deze even goed uit, zodat je niet te veel water in een keer gebruikt. Heb je heel de spiegel afgenomen? Dan kun je de spiegel gaan droogmaken. Je wilt namelijk niet dat de spiegel nat blijft. Op deze manier vangt het namelijk sneller stof en dat blijft hangen. Daarnaast kan het ook nog eens lelijk opdrogen, waardoor er weer vlekken ontstaan. Je kunt de spiegel droog maken met keukenpapier of een microvezeldoek. Wasmiddel voor sportkleding kan ook helpen met het schoonmaken van sportkleding.

advertentie
advertentie