Afbeelding
Shutterstock

Snel, makkelijk en veilig goud kopen of je goud verkopen

8 november 2022 om 12:13 Partnercontent

Nagedacht over goud verkopen? Misschien wil je wel van je goud af en besluit je om het goud dat je al in je bezit hebt te verkopen. Of wellicht wil je je spaargeld in goud omzetten en wil je juist goud kopen. Kom erachter wat een goede reden is om goud te kopen of ontdek hoe makkelijk je je goud weer kunt verkopen.

Ik wil graag mijn bar of munt inwisselen voor geld

Heb je besloten om je bar of munt in te wisselen voor geld? Binnen een paar eenvoudige en snelle stappen is het mogelijk je goud te verkopen. Ten eerste zal er gechecked worden of het goud dat je in je bezit hebt echt is. Niet al het goud dat er in omloop is op de markt, is ook daadwerkelijk 100% puur goud. Met name bij sieraden komt het voor dat het sieraad niet van massief goud is, maar is verguld in goud. Dat wil zeggen dat er een klein laagje goud overheen is gegoten, maar dat niet het hele gewicht uit goud bestaat. Daarnaast wordt er gekeken naar de zuiverheid van het goud. Afhankelijk van de hoeveelheid karaat zal de goudprijs worden vastgesteld. Vervolgens wordt er kosteloos een goud taxatie uitgevoerd waarbij met behulp van toetswater en een toetssteen het goud gecontroleerd wordt op het goudgehalte, mocht het officiële keurmerk ontbreken of uitgevaagd zijn. Als je besluit je bar of munt van goud te verkopen, dan kun je heel makkelijk met je legitimatiebewijs tot verkoop overgaan.

Redenen voor het aanschaffen van het waardevolle edelmetaal

Redenen om goud te kopen zijn er genoeg. Als je besluit om je spaargeld in een goude vorm te bewaren, is het minder makkelijk om het uit te geven. Doordat je niet met een gram goud bij de kassa je boodschappen of je biertje in de kroeg af kunt rekenen, is het minder verleidelijk om je geld uit te geven aan spullen in plaats van het te sparen. Hierdoor is het kopen van goud een extra beveiliging om je spaargeld niet uit te geven waardoor je meer kunt sparen. Ook kan goud kopen een vorm zijn om je geld te beschermen tegen hoge inflatie, instabiele politieke situaties en valuta devaluatie. Dit komt omdat goud waardevast is en altijd zijn intrinsieke waarde behoudt. Zo wordt met het kopen van goud de koopkracht behouden. Daarnaast is goud natuurlijk een universeel beleggingsproduct. Je gouden munt of bar wordt dus ook aan de andere kant van de wereld erkent. Wel zo handig als je ook internationale beleggings ambities hebt. Heb je extra spaargeld op je bankrekening staan? Schaf dan heel makkelijk een gouden bar of munt aan en behoud je koopkracht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie