Afbeelding
Foto Pixabay

Geld besparen? Met deze 4 tips lukt dat

Partnercontent

Geld besparen: wie wil dat nou niet? Een zakcentje overhouden om te kunnen sparen of om er iets leuks voor te kopen, niemand zegt er nee tegen. Wist je dat het bovendien best eenvoudig is om geld te kunnen besparen? Hieronder zetten we vier tips op een rij die jou daarbij kunnen helpen.

Tip 1: Stap over van zorgverzekering

Het is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je kunt deze kostenpost dus niet skippen, maar je kunt deze kostenpost wél verlagen. Zo is het een tip om ieder jaar over te stappen van zorgverzekering. Ieder jaar maken de zorgverzekeraars hun nieuwe premies weer bekend, en wellicht zit er wel een veel goedkope deal voor jou tussen. Kies overigens wel voor een zorgverzekering die aansluit op jouw wensen en behoeften. Een handige manier om binnen een paar seconden de beste deal te vinden, is door gebruik te maken van Poliswijzer.nl/zorgverzekering.

Tip 2: Koop producten in de aanbieding

Of het nu gaat om boodschappen, kleding of cosmetica: producten kopen in de aanbieding kan je een boel geld schelen. Neus eens door de reclamefolders of kijk op het internet naar goede deals. Probeer ook altijd voor huismerk te kiezen. Koop overigens wel de producten die je echt nodig zult hebben of belangrijk voor je zijn: producten die wél in de aanbieding zijn maar die je anders ook nooit koopt of nodig zult hebben, zijn dus ook niet echt belangrijk.

Tip 3: Besparen op gas en energie

We weten allemaal dat we tegenwoordig zuinig moeten zijn op ons gas- en energieverbruik. Wanneer we dit niet zullen doen, zullen we een torenhoge rekening krijgen. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. Het is dus haast noodzakelijk om hier zuinig mee om te gaan. Hoe je dat doet? Probeer eens minder lang te douchen, zet de verwarming een graadje lager en voorkom sluipgebruik. Haal de stekkers dus uit het stopcontact of kies voor een stekkerdoos die je aan en uit kunt zetten.

Tip 4: Laat vaker de auto staan

Pak jij voor ieder ritje de auto, ook al woon je in het centrum? Dan is dit nu het juiste moment om eens vaker de fiets te pakken, of te gaan wandelen. De auto is nou eenmaal een duur vervoersmiddel te wijten aan de hoge brandstofprijzen, en het is ook niet zo best voor het milieu. De auto laten staan is dus een slimme manier om te kunnen besparen én de aardbol een handje te helpen.

advertentie
advertentie