Afbeelding
Foto Unsplash

Tips voor het kiezen van de juiste nieuwe deur

17 mei 2023 om 14:35 Partnercontent

Of je nu een nieuwe huiseigenaar bent of jouw bestaande ruimte opknapt, het kiezen van de juiste deur voor elke kamer is een belangrijke beslissing. Je wil er immers zeker van zijn dat je een deur kiest die voldoet aan je behoeften.

Om je te helpen, hebben we enkele tips en trucs voor het kopen van deuren. Het kan overweldigend zijn om de perfecte deur te vinden voor elke kamer in jouw huis, maar met ons advies ben je goed op weg om de perfecte deur te vinden.

Kies het materiaal van de deur: Hout, staal of aluminium

Bij het kiezen van het materiaal voor jouw nieuwe deur kan de keuze overweldigend zijn. Kies je voor sterk, massief hout of voor strak, modern staal? De beslissing hangt grotendeels af van de esthetiek en het praktische nut.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste materialen en wat ze te bieden hebben:

  • Hout: Houten deuren zijn klassiek en tijdloos, waardoor ze ideaal zijn voor woningen in traditionele stijl. Ze zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar bieden ook extra isolatie in vergelijking met andere materialen. Pro-tip: Zorg ervoor dat je kwaliteitshout kiest dat behandeld is om rot, kromtrekken of splijten na verloop van tijd tegen te gaan.
  • Staal: Stalen deuren zijn duurzaam en veilig - een geweldige optie voor drukke huishoudens. Hoewel ze qua ontwerp niet zo veelzijdig zijn als houten deuren, hebben stalen deuren een groot aantal aanpassingsmogelijkheden, zoals deurklinken, beslag en verfafwerking. Zo kan je bijvoorbeeld een bronzen stalen deur kopen.         
  • Aluminium: Aluminium wordt vaak gebruikt voor commerciële gebouwen en garages omdat het licht van gewicht is maar toch zeer duurzaam. Dit soort deuren is ook verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren als je op zoek bent naar iets unieks. Houd er wel rekening mee dat ze regelmatig onderhoud nodig hebben omdat ze na verloop van tijd kunnen gaan roesten.

Kies een stijl: Traditioneel of modern

Bij het zoeken naar de perfecte deur is het een goed idee om na te denken over de stijl. Ga je voor iets traditioneels of moderns? Afhankelijk van de kamer en het doel ervan, wil je ervoor zorgen dat de stijl van de deur past.

Traditionele stijl

Als je op zoek bent naar iets tijdloos en klassieks, kies dan voor een traditionele stijl. Deze deuren zijn vaak voorzien van ingewikkelde houtbewerkingsdetails en zijn populair in antieke huizen. Met hun omlijstingen met panelen en verhoogde lijsten geven ze karakter aan jouw huis en zijn ze een goede keuze als je op zoek bent naar een elegante look.

Moderne stijl

Last but not least is een moderne deurstijl, perfect voor wie graag op de hoogte blijft van trends of een strakke esthetiek heeft in zijn ruimte. Deze deuren richten zich op minimalisme en kunnen beperkte of zelfs helemaal geen functies hebben, waardoor ze gemakkelijker te reinigen zijn en het moeilijker is voor vuildeeltjes om zich erin te verstoppen! Moderne stijlen zijn er ook vaak in verschillende materialen, zoals glas of metaal, afhankelijk van de look waar je voor gaat.

Installatie

Deuren bestaan in standaardmaten, maar je kan ze ook op maat laten maken. De eerste stap is dus het opmeten van de afmetingen van de deuropening die je wil vervangen. Het is ook belangrijk om het beste materiaal voor jouw klimaat te kiezen: sommige materialen houden beter vocht buiten of zijn beter bestand tegen hitte en vochtigheid.

De installatie moet worden gedaan door een professional, die nauwkeurig kan meten en ervoor kan zorgen dat alles goed en veilig wordt geïnstalleerd. Het vervangen van een deur is niet altijd eenvoudig, dus een vakman kan nuttige strategieën voorstellen, zoals voorgehangen deuren die de hoeveelheid werk bij het vervangen van een bestaande deur verminderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie