De eerste vijf kandidaten van de lijst v.l.n.r. Gijsbert van Asselt, Wijnand Hennipman, Arie Vonk Noordegraaf, Teunis-Jan van Asselt en Arie van der Vlies. De groepsfoto bestaat uit samengevoegde individuele portretten.
De eerste vijf kandidaten van de lijst v.l.n.r. Gijsbert van Asselt, Wijnand Hennipman, Arie Vonk Noordegraaf, Teunis-Jan van Asselt en Arie van der Vlies. De groepsfoto bestaat uit samengevoegde individuele portretten. SGP De Bilt

SGP De Bilt stelt kandidatenlijst vast

Politiek

SGP De Bilt heeft de kandidatenlijst van de SGP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Kenmerkend voor de lijst is dit keer vernieuwing in combinatie met het benutten van opgebouwde ervaring: commissielid Arie Vonk Noordegraaf en bestuurslid Arie van der Vlies voeren de lijst aan.

Al eerder heeft de kiesvereniging de Maartensdijkse Vonk Noordegraaf aangewezen als lijsttrekker. Hij volgt daarmee Johan Slootweg (65) op, die jarenlang lijsttrekker is geweest, zowel in de voormalige gemeente Maartensdijk als in gemeente De Bilt. Slootweg staat nu op plek 8 van de kandidatenlijst. Arie Vonk Noordegraaf (30) is al vanaf 2010 betrokken bij de Biltse politiek en is vanaf 2015 actief als commissielid. Vonk Noordegraaf werkt als jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, is organist van de Dorpskerk in Maartensdijk en doet vrijwilligerswerk voor een stichting die hulp verleend in Roemenië. 

Nummer 2 op de lijst is Arie van der Vlies (43), hij is jaren commissielid geweest en is sinds enkele jaren lid van het plaatselijke bestuur van de kiesvereniging. Op die manier volgt de Maartensdijker de Biltse politiek nog steeds op de voet. Van der Vlies werkt als teammanager in het onderwijs, is actief voor onder andere de werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk en is lid van een schoolbestuur in zijn woonplaats. 

De derde plaats wordt ingenomen door Teunis-Jan van Asselt (22) uit Hollandsche Rading. Van Asselt is commissielid voor de SGP. Door zijn werk als wijkverpleegkundige in De Bilt en Bilthoven heeft Van Asselt goed zicht op wat er op het gebied van de zorg in de gemeente speelt. 

Op plek 4 staat Wijnand Hennipman uit Westbroek. Hennipman was eerder al commissielid voor de SGP. Naast zijn werk als bedrijfsleider, is hij al 30 jaar koster van de Hervormde kerk in zijn woonplaats.

Op nummer 5 staat Gijsbert van Asselt uit Groenekan. Van Asselt is als onderhoudsmedewerker werkzaam bij een instelling voor gehandicapten, onder meer actief als vrijwilliger bij de Groenekanse brandweer en actief in een schoolbestuur.

De vernieuwing van de kandidatenlijst is ook te zien in een aantal nieuwe gezichten op de lijst, zoals Rick Grootendorst (31) uit Westbroek op nummer 11, Marco Slootweg (35) uit Groenekan op nummer 13, Rijk-Jan Bouwman (32) uit De Bilt op nummer 14 en Frederik Oussoren (35) uit Westbroek op nummer 17. Op de website van SGP De Bilt wordt de gehele kandidatenlijst gepresenteerd.

advertentie