De SGP De Bilt met links lijsttrekker Arie Vonk Noordegraaf. Dit artikel is aangeboden door SGP De Bilt.
De SGP De Bilt met links lijsttrekker Arie Vonk Noordegraaf. Dit artikel is aangeboden door SGP De Bilt. SGP De Bilt

SGP De Bilt: Randweg De Bilt goed voor leefklimaat

8 maart 2022 om 14:29 Politiek

Advertorial

DE BILT De verkeersdruk in onze gemeente verdient aandacht. Vergeleken met tien jaar geleden is het aantal personenauto’s landelijk met 13,7 procent toegenomen. De druk op onze wegen neemt dus toe, zo ook in gemeente De Bilt. De SGP in De Bilt vindt dat de belangrijke doorgaande verkeersstromen zoveel mogelijk buiten de woonkernen moeten blijven. SGP-lijsttrekker Arie Vonk Noordegraaf: ‘Natuurlijk moeten we ook werken aan het beperken van verkeersbewegingen. Het openbaar vervoer is een belangrijk middel, dat we efficiënt willen inzetten. Het fietsverkeer kan ook worden geoptimaliseerd. Allemaal goed, maar de praktijk blijkt weerbarstig, want veel inwoners willen nu eenmaal een auto bij de deur.’
De afgelopen jaren heeft de SGP veel klachten ontvangen over verkeersoverlast. Bijvoorbeeld op de Groenekanseweg, de Soestdijkseweg en de Hertenlaan is de doorstroom niet altijd goed en bestaan knelpunten. Arie Vonk Noordegraaf: ‘Hierdoor bestaat niet alleen verkeersoverlast, we krijgen ook klachten over geluidsoverlast en stankoverlast vanwege stilstaande files. Zo’n file draagt volgens de SGP niet bij aan een goed woon- en leefklimaat en is niet goed voor het milieu. De SGP wil hier graag iets aan doen.’ Daar komt nog bij dat de komende jaren wordt nagedacht over woningbouw in bijvoorbeeld de Spoorzone en op de Schapenweide. Hierdoor neemt het aantal vervoersbewegingen alleen maar toe. De SGP is er alert op dat mobiliteit integraal onderdeel wordt van woningbouwplannen.
Volgens de SGP moet onderzoek worden gedaan naar een randweg. Dit kan helpen de verkeersstromen beter en sneller uit De Bilt en Bilthoven weg te leiden. Arie Vonk Noordegraaf: ‘Waar deze randweg precies moet komen, moet worden onderzocht. Bovendien moeten we hier eerst over in gesprek met onze inwoners.’ Uiteraard vindt de SGP dat zorgvuldig met de natuur moet worden omgegaan. Indien bomen voor deze weg moeten wijken is compensatie nodig. De SGP is voor een goede inpassing van de weg met veel aandacht voor groen. Op veel plaatsen in het land zijn voorbeelden van hoe dit goed kan. De SGP wil niet willekeurig een randweg tekenen en dan zonder enige vorm van inwonersparticipatie stellen dat daar de randweg moet komen. Zo werkt het volgens de SGP niet in een betrouwbaar gemeentebestuur.

Advertorials

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie