Werner de Groot, lijsttrekker van CDA De Bilt-Maartensdijk
Werner de Groot, lijsttrekker van CDA De Bilt-Maartensdijk Eigen archief

CDA De Bilt-Maartensdijk is er klaar voor

9 maart 2022 om 14:29 Politiek

Werner de Groot werd in oktober 2021 gekozen als nieuwe lijsttrekker van CDA De Bilt-Maartensdijk, als opvolger van Madeleine Bakker die van 2014 tot 2018 de kar heeft getrokken. De nieuwe uitdaging bevalt hem heel goed, al is het ook druk naast zijn baan als ondernemer en directeur van diverse zorg-uitzendbureaus. “We hebben een goed, enthousiast team binnen de partij en dat maakt het fijn werken” aldus de nieuwe lijsttrekker.

Door Leonie Kapiteyn

De ambities van het CDA De Bilt-Maartensdijk zijn helder: bouwen aan een sterke en vitale gemeente. “Het CDA staat voor het stimuleren van de sociale infrastructuur. We moeten omzien naar elkaar, want met z’n allen zijn we de gemeenschap” aldus De Groot. Ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorg staan wat het CDA betreft hoog op de agenda.

Woningbouw Om het groeiende woonprobleem aan te pakken staat het CDA voor nieuwbouw in alle dorpen. “Er moet meer gebouwd worden voor senioren, gezinnen én starters. Ook zien we het belang van bouwen in de spoorzone in Bilthoven, maar niet hoger dan 5 lagen. Het dorpse karakter moet behouden blijven” vertelt de lijsttrekker. Woning- en kavelsplitsing behoren wat het CDA betreft tot de mogelijkheden.

Energieneutraliteit CDA De Bilt-Maartensdijk zet zich in om onze gemeente in 2040 energieneutraal te laten zijn. “Dat willen we bereiken door duidelijke richtlijnen te bieden voor eenieder die z’n huis beter wil isoleren of verduurzamen” legt De Groot uit. “We willen eerst zonnepanelen op daken voordat we zonnevelden gaan inrichten. Onze gemeente moet groen blijven. Windturbines horen wat het CDA betreft niet thuis in onze gemeente. We wachten het haalbaarheidsonderzoek naast de A28 af”. 

Onderwijs Het CDA wil investeren in onderwijs en ervoor zorgen dat iedereen in de gemeente goed kan lezen. De bibliotheken in de gemeente moeten absoluut behouden blijven. Ook wil het CDA leegstand van gebouwen en scholen voorkomen door deze multifunctioneel in te richten waarbij bijvoorbeeld scholen en sportclubs van dezelfde faciliteiten gebruik maken, of een buurthuis gebruikt kan worden als gymzaal.

Leefbaarheid in de kernen CDA De Bilt-Maartensdijk vindt het belangrijk om de groene kernen te behouden. “We zijn trots op de kleine dorpen in onze gemeente. We vinden het belangrijk om de leefbaarheid en voorzieningen in deze kleinere kernen goed te houden. We willen niet dat ze afhankelijk worden van de grotere plaatsen” aldus De Groot. Ook wil het CDA dat de aanpak van sluipverkeer in met name Westbroek en Groenekan gehandhaafd blijft.

Voor meer informatie over de standpunten van het CDA kijkt u op www.cda.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie