Margriet van de Vooren
Margriet van de Vooren https://www.raadsleden.nl/

Van de Vooren op lijst GL: Oud-CDA’er op nummer 3 PS-verkiezingen

14 november 2022 om 10:02 Politiek

DE BILT Oud-CDA-raadslid Margriet van de Vooren staat op de derde plaats op de lijst van GroenLinks bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. Van de Vooren werd begin dit jaar van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in De Bilt gehaald. Ze stemde tegen de plannen voor 130 woningen op het voormalig-Hessingterrein.

Haar stem zorgde er volkomen onverwacht voor dat het voorstel door de raad naar de prullenbak werd gewezen. Dertien raadsleden stemden voor, maar Van de Voorens tegenstem zorgde voor een meerderheid va veertien raadsleden tegen. Het CDA was totaal niet blij en sprak van een vertrouwensbreuk. De christendemocraten besloten Van de Vooren daarop van de kieslijst te halen. Het CDA zei begin dit jaar tegen deze krant dat “een raadslid anders kan stemmen, maar zij hiermee niet haar mederaadsleden moet verrassen tijdens de stemming zelf. Het vertrouwen in het team was daarmee geschaad.” Halverwege dit jaar vond de CDA-dissident onderdak bij GroenLinks.

Gesteggel

Al jaren is er gesteggel over de toekomst van het voormalige Hessingterrein. Projectontwikkelaar Verwelius deed begin dit jaar een voorstel van 130 woningen. Om het project rendabel te houden, stelt zij, moet de ontwikkelaar een deel van de woningen in het gebied van Natuur Netwerk Nederland realiseren. Deze beschermde natuur wil Verwelius compenseren. Tegenstanders zien daar niets in en vinden de bouw een aantasting van onder meer de faunapassage die langs de Utrechtseweg loopt.

Provinciale Statenverkiezingen

De Provinciale Statenverkiezingen zijn op woensdag 15 maart 2023. Bij deze verkiezingen worden de leden gekozen voor Provinciale Staten in de twaalf provincies. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie