Afbeelding

Minister Mariëlle Paul Bezoekt HNL Bilthoven

15 november 2023 om 09:38 Politiek

Bilthoven Afgelopen zaterdag, 11 november 2023, bezocht Mariëlle Paul, de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Paul, die minister werd in juli 2023 na een periode in de Tweede Kamer, is lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en heeft zich gericht op onderwijskwesties zoals voor- en vroegschoolse educatie, speciaal en passend onderwijs, en kansengelijkheid.

Tijdens haar bezoek ging Paul in gesprek met leerlingen van het HNL en de WP. Ze besprak een breed scala aan onderwerpen, waaronder de aanpak van het lerarentekort en het behouden van een aantrekkelijk klimaat in Nederland voor bedrijven. Ook stonden diversiteit, inclusie en de rol van scholen als veilige havens voor alle leerlingen centraal in de discussies.

Het Nieuwe Lyceum, een middelbare school in Bilthoven, biedt onderwijsprogramma’s zoals havo, atheneum en gymnasium aan, met een leerlingenpopulatie van 1.188. De school is bekend om zijn moderne, klassikale onderwijs, sterke betrokkenheid, respect, en de nadruk op individuele keuzemogelijkheden en talentontwikkeling.

Ralph Jacobs, fractievoorzitter van de VVD De Bilt, Juliette van Gilse, VVD vertegenwoordiger van de provincie Utrecht, en Hester Klein Lankhorst, VVD kandidaat #36 uit Bilthoven en algemeen directeur van Stichting Afvalfonds Verpakkingen, waren ook aanwezig bij dit evenement  

De minister uitte haar dankbaarheid aan de leerlingen en de rectoren van beide scholen voor hun bereidheid om op hun vrije dag deel te nemen aan deze belangrijke gesprekken. Ook bedankte ze de vrijwilligers en alle betrokkenen bij de organisatie van dit evenement.

Het bezoek van minister Paul benadrukt de voortdurende inzet van de VVD en het ministerie van Onderwijs om in dialoog te blijven met de jeugd en onderwijsinstellingen om zo het onderwijs in Nederland voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de toekomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie