Ontmoet Sint Nicolaas!
Ontmoet Sint Nicolaas! Stock

Sinterklaas komt naar Maartensdijk

15 november 2023 om 09:52 Sinterklaas

Maartensdijk De intochtcommissie Sinterklaas heeft al heel vroeg een brief gestuurd naar Spanje om Sinterklaas uit te nodigen om naar Maartensdijk te komen. En in de afgelopen weken klopte ons hartje o zo snel, want zou de goede sint wel tijd hebben om Maartensdijk aan te doen. En jawel hoor de Sint heeft laten weten dat hij op zaterdag 25 november a.s. met zijn pieten naar Maartensdijk zal komen.

Sint zal zijn rit door het dorp starten om 14.00 uur bij Dijckstate. Rond 14.45 uur zal Sinterklaas weer terug zijn op het Maertensplein en welkom worden geheten door de Burgemeester. Na het uiteraard warme welkom wil Sinterklaas iedereen in de gelegenheid stellen om op de foto te gaan, tekenen te komen brengen of een praatje te maken.

Het leuke is dat er iets met letters is bedacht dit jaar. In een aantal winkels ligt/hangt er in de etalage een letter ook de pieten worden tijdens de rondrit en daarna voorzien van letters. Als je de letters in de juiste volgorde zet krijg je een zin die jezelf moet afmaken. Uiteraard krijgt de origineelste een leuke prijs. De pieten hebben deze formulieren bij zich, wel zelf zorgen voor een pen of viltstift. Natuurlijk kan je ook dit jaar weer je schoen zetten op de vrijdag ervoor bij kapper Hans en wie weet vult Piet die dan weer rijkelijk.

Route

Langs de route die de sint gaat vragen wij om zoveel mogelijk rekening te houden met het parkeren van de auto’s. De route gaat via Marijkelaan, Pr. Bernhardlaan, Valklaan, Sperwerlaan, Windvang, Melkweg, Plantenlaan, Vogelwikke, Melkweg, Distelvink, Braamsluiper, Boomklever, Graspieper, Merellaan weer terug naar Dijckstate.

Intochtcommissie gezocht

Wat Sinterklaas heel jammer vindt is dat de intochtcommissie na 25 jaar besloten heeft om te stoppen. Er wordt dus haastig gezocht naar mensen die de organisatie op zich willen nemen, informatie mail naar angel.gifts@kpnplanet.nl.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie