Lijstenmakerij De Waallijsten en Schilderijverlichting Bezoekadres: Emmalaan 2, 3738 DT in Maartensdijk
Lijstenmakerij De Waallijsten en Schilderijverlichting Bezoekadres: Emmalaan 2, 3738 DT in Maartensdijk Leonie Kapiteyn

Lijstenmakerij De Waallijsten 30 jaar

7 oktober 2021 om 10:59 Zakelijk

Velen van ons hebben thuis wel iets van waarde dat een mooie plek in huis verdient zodat er optimaal van genoten kan worden. Zij het een kunstwerk, een foto, een poster of misschien wel een doopjurk of ander stuk met emotionele waarde dat het mooist tot z’n recht zou komen als het ingelijst zou zijn. Een lijstje is snel gehaald bij een (online) warenhuis, maar het écht mooi inlijsten van een waardevol stuk is een vak apart. Een vak dat wordt verstaan door lijstenmaker Wim de Waal uit Maartensdijk. Op 5 oktober viert hij zijn 30-jarig bestaan als lijstenmaker en zijn passie voor het ambacht is nog altijd even groot als toen hij in 1991 begon. “Het mooiste aan het vak van lijstenmaker is de diversiteit aan opdrachten, maar ook het tevreden stellen van klanten. Als een klant blij naar huis gaat, geeft mij dat ook een fijn gevoel. Het is dankbaar werk en het eindresultaat valt nooit tegen” aldus Wim.

AFSPRAAK 

Wim ontvangt zijn klanten op afspraak in het atelier achter zijn huis aan de Emmalaan. “Een afspraak bij mij is altijd vrijblijvend. Ik wil mensen nooit het gevoel geven dat ze iets moeten kopen omdat ze een afspraak hebben gemaakt. Mensen kunnen bij mij in het atelier langskomen om uit de collectie een keuze te maken. Desgewenst kan ik ook bij de mensen thuis komen met een lijstencollectie om voor kostbare kunstwerken een lijst te kiezen. Alles is mogelijk” aldus Wim. Het voordeel van het maken van een afspraak is dat Wim zijn volle tijd en aandacht kan geven aan de klant, zonder onderbroken te worden.

LIJSTENMAKERIJ 

Er is veel te kiezen voor het inlijsten van werk, denk bijvoorbeeld aan het soort lijst, de kleur, een passepartout en het glassoort. “Tegenwoordig wordt museumglas met 99% UV filter veel verkocht. Dit glas biedt optimale bescherming tegen verkleuring en spiegelt niet”. Wim denkt op alle gebieden mee en adviseert graag, altijd rekening houdend met de wens van de klant. “Het ambacht van lijstenmaker is handwerk en maatwerk. Ik maak veel lijsten zelf, dat biedt veel mogelijkheden. Datzelfde geldt voor passepartouts. Naast het standaard assortiment zijn er ook handgekleurde atelierlijsten. Voor restauratie van olieverfschilderijen kunnen mensen ook bij mij terecht”.


VERLICHTING

Vanaf 2007 is Wim zich ook gaan specialiseren in het verlichten van kunst. “Het aanlichten van kunst luistert heel nauw” vertelt Wim “maar als je de juiste verlichting toepast, dan komt een kunstwerk echt tot leven”. Zo is er bijvoorbeeld de kaderspot waarmee de verlichting binnen de kaders van de lijst blijft. Dit voorkomt schaduw op de muur. Wim komt desgewenst bij de mensen thuis om te adviseren over het aanlichten van een object. Op zijn website www.schilderijverlichting.nl staan de diverse mogelijkheden uitgelicht.

Heeft u ook een kunstwerk in huis dat een mooie lijst of goede verlichting verdient? U kunt vrijblijvend een afspraak maken met Wim de Waal door te bellen met 0346-214997. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie