Afbeelding
Evert van Voorst

Schaafsma Kliniek biedt uitgebreide COVID-19 revalidatie

21 januari 2022 om 15:58 Zakelijk

BILTHOVEN Schaafsma Kliniek staat al jaren bekend om het samenbrengen van vitaliteit en medisch specialistische zorg. Naar de begeleiding in de kliniek bij herstel na een coronabesmetting is dan ook één van de medische indicaties waar huisartsen en specialisten cliënten verwijzen. Wat de kliniek ziet gedurende het laatste 1 ½ jaar bij het begeleiden van cliënten na coronabesmetting, is dat niet alleen het opbouwen van bewegen belangrijk is maar ook de begeleiding in ademtherapie, voeding, ontspanning en de begeleiding in het weer gaan opbouwen van het werken. De kliniek heeft diverse specialisten, therapeuten, trainers en zelfs wellness-masseurs in het team waardoor de cliënt volledig begeleid kan worden in de revalidatie, zowel via de verzekerde zorg als de niet verzekerde zorg.

CORONABREDERE AANPAK Eigenlijk kan iedereen terecht in de kliniek. Voor preventie, bij ziekte of blessures, medisch of niet medisch, met wel of geen verwijzing, financieel draagkrachtig of minder draagkrachtig. Kortom, iedereen die gezondheid belangrijk vindt of hulp nodig heeft bij het optimaliseren ervan kan terecht in de Schaafsma Kliniek. Zo ook als je herstellende bent na corona. Vele revalidatietrajecten zijn gericht op het weer in beweging brengen van de cliënt en het verbeteren van de conditie van de longfunctie, terwijl de impact van de virus veel groter is. De impact na de virus in het lichaam is zoveel breder - zowel op het fysieke als mentale vlak - maar ook op het algemene welzijn van de cliënt. Cliënten voor de besmetting van de virus hadden nooit overgewicht maar hebben nu ineens overgewicht. Daarnaast hebben zij ook te maken met diverse gewrichtspijnen en voelen ze de maatschappelijke druk om weer snel beter te worden. Daarom is het belangrijk dat de revalidatie breder wordt aangepakt dan alleen het bewegen op de fitnessapparaten. Bij de meeste verschillende revalidatietrajecten van de Schaafsma Kliniek waarbij het bewegen en/of sporten komt kijken realiseren zij dit altijd buiten bij de kliniek op het park en in het bos. Dit is natuurlijk uitermate geschikt voor cliënten die revalideren na een coronabesmetting.

VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERAAR De kliniek vindt dat goede zorg voor iedereen beschikbaar moet zijn en zo ook deze volledige revalidatie na coronabesmetting. De Schaafsma Kliniek heeft daarom een zorgpad gecreëerd waarbij deze revalidatie volledig vergoed wordt uit de basis- en aanvullende zorgverzekering. Uiteraard is het mogelijk om naast dit zorgpad ook te kiezen voor andere diensten – verzekerd of niet verzekerd - vanuit de kliniek. Denk hierbij aan een vitaminecheck, volledig bloedonderzoek, sporttest of andere gezondheidschecks maar ook consulten met de leefstijlarts, orthopeed, oncoloog-therapeut of diverse therapieën zoals fysiotherapie, leefstijltherapie, oefentherapie, ademtherapie en slaaptherapie. Tot en met 31 januari is het nog mogelijk om je aanvullende zorgverzekering aan te passen. Wil je gebruik maken van de revalidatie na coronabesmetting dan dient de huisarts een verwijzing te schrijven. Ook is het mogelijk dat één van de artsen van de kliniek een verwijsbriefje schrijft.

TRAININGEN De Schaafsma Kliniek is geen sport- of yogaschool maar biedt wel sporten en andere varianten van beweging aan. Het volgen van deze trainingen kan zonder het afsluiten van een abonnement. Zo zit je nooit ergens aan vast en kun je kijken wat het best bij jou past. Wat veel mensen niet weten is dat zelfs personal training vergoed kan worden door jouw zorgverzekeraar in de kliniek en ook diverse varianten van yoga zoals YogAlign.

Alle binnentrainingen zoals de yogalessen en pilates worden in een groep van maximaal vier personen gegeven waardoor de kwaliteit maar ook de exclusiviteit kan worden gewaarborgd.

NIEUWE YOGATHERAPIE In Amerika is het gaan naar yogatherapie al net zo gewoon als het gaan naar bijvoorbeeld fysiotherapie. Yogatherapeuten werken in Amerika in ziekenhuizen en in diverse (privé) klinieken omdat de kennis van een yogatherapeut bij problemen aan de gezondheid breed is en ook de juiste interventies weet. Yogatherapie helpt je als je helemaal niet goed kan bewegen. De yogatherapiesessie is, of het nu één-op-één of in een kleine groep is, op het individu toegesneden. De yogatherapie bestaat uit 8 uur privé therapie in 5 sessies van 90 minuten. De intake is gratis en vanuit daar kun je beslissen of je verder wilt.

Wil jij een afspraak maken voor de corona revalidatie of voor de gratis intake yogatherapie? Stuur dan een mail naar contact@schaafsmakliniek.nl of bel naar 030-7852428. Op www.schaafsmakliniek.nl kunt u meer informatie vinden over de kliniek en het team.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie