Merije Brouwer
Merije Brouwer Eigen archief

“Wat we eten kan echt het verschil maken”

21 februari 2022 om 20:51 Zakelijk

DE BILT Merije Brouwer (46) had jarenlang een succesvolle carrière als Business Consultant in de financiële wereld. Toch miste ze een stukje zingeving in haar werk, ze wilde graag meer betekenen voor de maatschappij. Ze besloot een sabbatical te nemen om na te denken over wat ze nou écht wilde. In de zomer van 2017 begon ze aan de opleiding Voeding en Diëtetiek om meer te leren over hoe voeding mensen kan helpen zich beter te voelen. Drie jaar later studeerde ze af en sindsdien is ze ‘Diëtiste en Adviseur Personalised Nutrition’. Een vak dat haar past als een jas.

Door Leonie Kapiteyn

“Als mensen bij mij komen, vind ik het belangrijk om goed naar ze te luisteren. Ik geef ze ruimte om hun verhaal te doen. Vaak zijn mensen al bij diverse instanties geweest, of in een hokje geplaatst waarin ze misschien niet thuis horen. Door mijn ervaringen als Business Consultant kan ik goed luisteren en de persoonlijke behoefte achterhalen. Mijn aanpak is holistisch: ik kijk naar de gehele persoon en het hele lichaam. We zitten allemaal anders in elkaar; de hormoonhuishouding en de stofwisseling verschilt per persoon. Het is belangrijk om daar op in te spelen om uiteindelijk een zo goed mogelijk resultaat te behalen” vertelt de gepassioneerde voedingsdeskundige. “Klachten kunnen vaak aangepakt worden door aanpassingen in je dagelijkse eetpatroon door te voeren. Door bijvoorbeeld minder vaak te eten, maar niet minder veel, kun je al een groot verschil maken. Het is belangrijk dat de drie maaltijden per dag die je wél eet zo smakelijk mogelijk zijn en de voedingsstoffen bevatten die je nodig hebt. Op die manier kun je de verandering van je eetpatroon ook op de langere termijn volhouden”. 


Tijdens haar studie heeft Merije zich verdiept in het smakelijker maken van eten voor mensen die langdurig ziek zijn (geweest) en bijvoorbeeld een chemobehandeling hebben gehad waarbij smaakverlies is ontstaan. “Het geeft veel voldoening als ik mensen na een chemokuur kan helpen om weer te genieten van eten” aldus Merije. Ook helpt ze mensen met gericht voedingsadvies weer aansterken na een langdurige ziekte. Zo behandelt ze momenteel diverse mensen die getroffen zijn door long-covid.

De eerste drie uur advies worden bekostigd door de ziektekostenverzekering. Eventuele overige behandelingen komen voor eigen rekening. Merije is onderdeel van het team van zeven zelfstandigen bij Puur Ik op de Hessenweg in De Bilt.
Wilt u ook graag voedingsadvies, mail dan naar merije@recoveryourenergy.nl, of bel met 06-42966646. Op www.recoveryourenergy.nl vindt u meer informatie over Merije en het mooie werk dat zij doet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie