Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers (staand) in hun nieuwe, ruimere atelier aan de Vinkenlaan 2-b.
Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers (staand) in hun nieuwe, ruimere atelier aan de Vinkenlaan 2-b.

Hoogenboom & Bogers maken unieke sieraden op Vinkenlaan Bilthoven

7 september 2023 om 15:23 Zakelijk

BILTHOVEN Vier stijlvolle vitrines met verfijnde juwelen trekken de aandacht als je op de Vinkenlaan langs Hoogenboom & Bogers loopt. Gouden ringen, colliers en oorbellen, al dan niet met diamanten, parels of edelstenen en allemaal met een eigen signatuur. Achterin de winkel zie je het atelier. Daar ontwerpen en maken de goudsmeden Heleen Hoogenboom en Sanne Bogers alle juwelen met de hand.

Enthousiast openen Heleen en Sanne de deur voor je. Ze zijn heel erg blij met hun nieuwe onderkomen. Dertig jaar maakten en verkochten ze hun sieraden aan het Emmaplein. Nu, aan de Vinkenlaan hebben ze de beschikking over een ruim, apart atelier, waar je vanuit de winkel mooi in kunt kijken dankzij het vele glas. De winkel is zelf al een juweeltje. Eén wand is prachtig behangen, het interieur is een mooie mix van klassiek en modern. In de vitrinekasten liggen gouden juwelen uit de drie collecties waarbinnen Heleen en Sanne werken. Daarnaast bieden zij de juwelendozen van het Engelse merk Wolf1834 aan en zijn zij het exclusieve verkooppunt van antiek glaswerk, keramiek en objecten uit de Wunderkammer. 

,,Het was een hele stap, maar we hebben geen moment spijt gehad’’, vertelt Heleen die al sinds 1987 zelfstandig goudsmid is. Twaalf jaar geleden is ze samen gaan werken met Sanne en sinds 12 september 2015 hebben zij sámen het bedrijf. ,,We vullen elkaar goed aan’’, zegt Sanne. Wat hen bindt is de liefde voor edelstenen, parels en het ambacht want goudsmeden is écht een vak. Hun sieraden gaan niet voor niets heel de wereld over. 

,,Alle sieraden die wij verkopen, ontwerpen en maken wij met de hand in ons atelier. We werken alleen in goud. Dat is fijn en delicaat en daar kunnen we ons het beste in uiten. We gebruiken alleen gerecycled goud en we kiezen heel bewust voor natuurlijke, onbewerkte materialen. Je komt bij ons geen geverfde edelstenen of parels tegen.’’

Een hoge kwaliteit edelstenen, parels en diamant is vaak het uitgangspunt voor een sieraad, zegt Heleen. ,,Zo kunnen wij iets maken dat écht mooi is. Daarom kiezen we al onze edelstenen, parels en diamant uit bij vaste leveranciers, die met ons dezelfde passie voor ons mooie vak delen.’’

IN OPDRACHT

,,Uiteraard werken we ook in opdracht. Mensen kunnen uit onze collectie edelstenen en parels zelf een keuze maken voor een nieuw te maken sieraad. Het is mooi om de ontroering op hun gezicht te zien en met hen de klik te voelen als ze de juiste keus hebben gemaakt.’’ Door met veel aandacht en in alle rust op deze manier te werken is elk sieraad dat Heleen en Sanne maken uniek.

,,Een sieraad is van oudsher veel meer dan versiering”, zegt Sanne. ,,Het symboliseert voor mensen vaak bijzondere momenten in hun leven zoals een huwelijk, een geboorte, een jubileum of een afscheid. Sieraden kunnen vreugde, troost en kracht geven.’’ Vooral de sieraden binnen de collectie ‘Draden van Leven’ blijken voor veel mensen die persoonlijke betekenis te hebben. 

,,Als sieraden niet meer gedragen worden of erg versleten zijn is er vaak nog wel de emotionele waarde. Dan is het fijn om het goud te gebruiken om een nieuw sieraad te smeden. De herinnering van het oude blijft zo behouden in het nieuwe. Voor ons als goudsmeden is het heel mooi om op die manier een persoonlijk sieraad voor iemand te mogen maken.’’ 

Het mooiste compliment dat Heleen en Sanne kregen na de opening van de nieuwe winkel was: ,,Schoonheid redt de wereld, en dit is schoonheid.”

Hoogenboom & Bogers

Vinkenlaan 2-b Bilthoven

030-2293815

info@hoogenboombogers.com

www.hoogenboombogers.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie