Afbeelding
Helen Dowling Instituut

Nieuwe locatie voor Helen Dowling Instituut dankzij benefietgala

Zorg

UTRECHT Wachten op hulp als je niet meer kan slapen of doodsbang bent door kanker is niet te doen. Daarom organiseerde het Helen Dowling Instituut (HDI) op 30 oktober een benefietgala met maar één doel: geld ophalen om een nieuwe locatie te openen in Utrecht. Zodat 350 kankerpatiënten de hulp krijgen die zij zó hard nodig hebben. Het gala bracht 185.000 euro op en daarmee is de missie geslaagd.

Het Helen Dowling Instituut, gevestigd in Bilthoven, helpt mensen die angstig of ernstig vermoeid zijn door kanker. Door corona duurden de behandelingen langer en liep de wachtlijst op tot een recordhoogte van acht maanden. En dat is niet te doen als je te maken hebt met psychische klachten na kanker. Directeur Hanneke Haanraadts besloot daarom geld in te zamelen om een nieuwe locatie te openen. “Deze mensen hebben al te lang gewacht voor ze bij ons komen. Gewacht op de uitslag, gewacht tot de behandeling klaar is en tot het écht niet meer gaat. Pas dan zoeken ze hulp. Met deze fantastische opbrengst, en de eerdere opbrengst van het HDI Charity Golftoernooi tezamen is onze missie geslaagd: de nieuwe locatie kan open en wij kunnen deze wachtende cliënten helpen. We willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen: alle sponsoren, donateurs en trouwe supporters uit ons netwerk die een tafel kochten bij Aan Tafel Met het HDI en tijdens de avond zelf de inzet van onze host Fien Vermeulen, veilingmeester Wilco van Schaik en ambassadeur Nadja Hüpscher. Samen maakten zij dit mogelijk!”

Over het Helen Dowling Instituut
Het Helen Dowling Instituut (HDI) is opgericht in 1988 en helpt mensen die vastgelopen zijn door kanker. Zij worstelen met vermoeidheid, angst, somberheid en komen hier met hulp van hun omgeving niet meer uit. Onze therapeuten helpen hen hun leven, waar mogelijk, weer op te pakken. Met gepersonaliseerde zorg, afgestemd op wat zij nodig hebben. Om te weten wat werkt voor wie doen wij wetenschappelijk onderzoek. Dit onderzoek komt veelal voort uit zaken die opvallen tijdens de behandeling en de uitkomsten hiervan verwerken wij direct weer in de praktijk. Hierin zijn wij uniek in Nederland. Kijk voor meer informatie op hdi.nl. Meer weten over sponsormogelijkheden? Mail naar sponsoring@hdi.nl Interesse om deel te nemen aan een benefietevenement? Mail naar evenementen@hdi.nl

advertentie