Bij KernGezond staat bewegen als basis van gezondheid centraal.
Bij KernGezond staat bewegen als basis van gezondheid centraal. Fitness Fotografie Nederland - Tanja Bouwhuis

KernGezond zet je in beweging

17 januari 2023 om 20:10 Zorg

ZEIST ‘Bewegen is het beste medicijn’. Dat is een oud gezegde dat iedereen wel kent. Inactiviteit tegengaan, dat is de visie van KernGezond. Met een deskundig team, bestaande uit onder andere fysiotherapeuten, manueel therapeuten, sportfysiotherapeuten, bekkentherapeuten, en oefentherapeuten staan zij dagelijks klaar om jou te motiveren, in beweging te krijgen en te houden. 

Door Claudia Verbree

KernGezond is een begrip als het gaat over fysiotherapie en sportaanbod. Jeroen Morssink is mede-eigenaar, manueel therapeut en Parkinson-therapeut in zijn eigen praktijk. ,,Wij mensen zijn gemaakt om te bewegen. Als dat niet meer lukt, loop je vast. Val je stil. In een wereld die constant in beweging is, vergeten wij om zelf goed te blijven bewegen. Hierdoor raken we lichamelijk en geestelijk uit balans.” 

,,We hebben vaker een burn-out, zijn sneller geblesseerd, of misschien zelfs gedemotiveerd. Daarom helpen wij mensen weer in beweging te komen en te blijven. Bij een van onze fysiotherapiepraktijken of bij onze sportlocaties. Altijd samen. Want dát is onze missie: Samen in beweging.”

GEVARIEERD AANBOD Het aanbod van KernGezond is toegespitst op verschillende doelgroepen, zoals valpreventie en fysiotherapie speciaal voor ouderen. ,,Dit hebben we opgezet met Zorg voor Zeist”, vult Jeroen aan. ,,Door ouderen in beweging te houden, stimuleren we zelfredzaamheid en eventueel langer thuis kunnen wonen.”

Ervaar je op dit moment pijnklachten? Bijvoorbeeld aan nek, rug, schouder of knie? Of bijvoorbeeld hoofdpijn? De fysiotherapeuten en bewegingsspecialisten van KernGezond bieden jou begeleiding en behandeling op maat. Zij gespecialiseerd in beweging en in overeenstemming met jou vinden zij altijd een passende behandeling voor jouw klacht.

PARKINSON KernGezond is aangesloten bij Parkinsonnet. Een landelijk netwerk dat bekend staat om het delen van expertise over Parkinson. 

Jeroen: ,,De kracht van het netwerk heeft zich bewezen, want uit recent onderzoek blijkt dat mensen langer zelfstandig kunnen functioneren dankzij de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Ik werk samen met meerdere specialisten, zoals een diëtist, ergotherapeut of Parkinson-verpleegkundige. Als therapeut heb ik een signaleringsfunctie en kan ik vanuit daar het netwerk vragen om mee te denken in oplossingen voor specifieke vraagstukken van cliënten.”

AANMELDEN Je hebt geen verwijzing nodig om je aan te melden bij KernGezond. Naast de vestiging in Zeist, zijn er ook locaties in Mijdrecht en Lelystad. Tijdens de intake wordt gekeken naar je doelen. Wat wil je bereiken met fysiotherapie of met jouw beweegvraag? 

Je hulpvraag wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Na de intake volgt een onderzoek naar hoe je er nu voor staat. Zodra dat helder in beeld is, kan de behandeling starten.

Een behandeltraject is altijd maatwerk. Afhankelijk van je klacht en je doel, kan het zijn dat je oefeningen krijgt voor thuis. Of dat je individueel of in een groep aan de slag gaat. Meer informatie: kerngezond.eu. 

Op de website kun je direct online een afspraak maken. Bellen kan naar 030-6923282 en mailen naar info@kerngezond.eu kan ook.

Het uitgebreide sportaanbod vind je terug op de site, zoals fitness, squash, pilates en yoga. Om te starten hoef je alleen het intakeformulier in te vullen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie